2011 – 2012 Öğretim Yılı 3. Dönem Kayıt Yenileme Tarihleri

160
20.908 views

2012 – 2013 Öğretim Yılı 1. Dönem kayıt yenileme tarihleri için buraya tıklayınız.
2012 – 2013 Öğretim Yılı 2. Dönem kayıt yenileme tarihleri için buraya tıklayınız.
2012 – 2013 Öğretim Yılı 3. Dönem kayıt yenileme tarihleri için buraya tıklayınız.

 

Daha önce 11-12 Haziran 2012 tarihinde yapılacağı duyurulan, AÖL – Açık Öğretim Lisesi ve MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme işlemleri 19 – 29 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

Not: 3. Dönem kayıt yenileme tarihlerinde her hangi bir değişiklik olduğu taktirde bu değişiklik sitemizde Duyurular başlığı altında yayınlanacaktır.

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, yılda 2 kez (III. Dönem sınavlarının 1. gününde 18 yaşından gün almış öğrenciler 3 kez) yapılan sınavlar için, girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar. Kayıt Yenilemede öğrenciler aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmış üç adımı uygularlar.

1.Bankaya Kayıt Yenileme Ücretini yatırınız.

AÖL Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her dönem belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2012 yılında bir dönem için Kayıt Yenileme katılım bedeli 25 TL‘dir. Bu bedelin;

20 TL‘sini Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek “Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü” hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

5 TL‘sini ise kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Genel Lise Müdürlüğü” ile “Anadolu Lisesi Müdürlüğü” okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

Kayıt yenileyecek öğrencilerin, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin  kayıt yenileme işlemi , sistem tarafından engellendiğinden yapılamamaktadır!!!

2. Kayıt Yenileme işlemleri için İrtibat Bürosuna gidiniz.

Kayıt yenileme ücretine ait banka dekontu ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki  Kayıt Yenileme işlemlerini yapan  Lise ve Anadolu Liseleri veya Halk Eğitim Merkezlerine gidiniz.

3. Derslerinizi seçiniz.

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki ayrıntılı video anlatımı için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Döneminde Kimler Kayıt Yenileme İşlemini Yaptırmalı?

İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler.

Kimlerden Kayıt Yenileme Ücreti Alınmaz?

a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,

b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,

c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;

d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır

Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına  konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)

Not: Yeni Kayıt katılım bedelleri her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu  hesabına ayrı ayrı yatırılır.

160 YORUMLAR

  1. 2005/1 DÖNEMDEN KAYIDIM VARDI ANCAK HİÇ BİR SINAVA GİRMEDIGIM ICIN ZAMANLA SILIK DURUMA DUSTU ŞİMDİ 2011/2 DÖNEMI ICIN KAYIDIMI YAPTIRDIM.VE 12-13 MAYIS SINAVLARINA HAZIRLANIYORUM.ANCAK KREDİ BİLGİMDE KREDİM 42 GÖRUNUYOR ALANIM DA OLMADIGI ICIN 0 KREDİ YAZIYOR MEZUN OLMAM ICIN 42 KREDININ USTUNE 150 KREDİ ALMAMDA MEZUNIYETE YETERLIMI VE AYRICA MAYIS 12-13 SINAVLARINI TUM DERSLERDEN GECTIGIMI FARZ EDERSEK AGUSTOSDA YAPIALACAK SINAVLARA VE ARDINDAN YAPILAN EK SINAVLARIN HEPSINE GIRMEK GIBI BIR SANSIM VARMI?DAHA CABUK KREDI TOPLAYIP MEZUN OLMAM ICIN SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM.

    • Kredinizi 192 kredi yaptığınızda mezun olacaksınız. Öğreniminize alansız olarak devam edeceksiniz. Bu seneki ek sınavlara giremezsiniz.

  2. 2.dönem kayıt yenilemeyi kaçırdım.. 3.dönem kayıt yaptırıcam fakat yetenek sınavına mayısın sonunda gireceğim ve bunbun için lise diploması veya geçici mezunıyet belgesi lazım… kaydım şuanda donuk olarak gözüktüğü için geçici mezunıyet belgesi alamazmıyım? napmam gerekıyor?

  3. 2.dönem dönem kayıtlarını kaçırdım.. 3.dönem kaydımı yaptırdıgımda sınavlara girdiğimde mezun olabilir miyim? ihl nin açıköğretiminde okuyorum ve okul derslerini bu dönem veremezsem gecemeyecegim söylendi .. napmam lazım bu sene mezun olabılmek için

  4. ben açık öğretim meslek lisesi son sınıfım, genel kültür kredim tam ve mesleki ders notlarım iyi..fakat 2. Dönem kayıt tarihini unutmuşum..ben haziranda mezun olamıcak mıyım yani ..:((

  5. bu dönem yeni kayıt oldum 1. yazılıdan 8 kredi aldım liseyi kaç yılda bitirrim bilmiyorum ama biran önce bitirmek istiyorum kaç kredi almam gerekiyor ve kredim hiç beklemedigim kadar düşük geldi

    • Açık Liseyi 2,5 senede bitirebilirsiniz.
      Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları(Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler.)
      Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
      Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
      Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
      Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,

  6. 2012 3. dönem kayıt yenileme tarihi 11 – 22 haziran ve başka biyerde 19 – 29 haziran olarak görünüyor hangisi doğru acaba? başka bi sorum daha var , genel kültür kredim tam ve geçen dönem dil ve anlatımdan da geçtim fakat zorunlu ders olarak edebiyat geometri ve din kültürünüde koymuşlar ..nedeni nedir acaba ..teşekkürler.

    • 11 – 22 haziran tarihinde yapılacağı duyurulan 2012 3. dönem kayıt yenileme tarihi, 19 – 29 haziran olarak değiştirilmiştir. BAğsettiğiniz dersler zaten zorunlu derslerdi.

  7. meraba ben 5dönemdir sınava giriyorum derslerim iyi ama mezun olabilmek için ek sınava girmem lazım çünkü ygs şubata alınacakmış ek sınava girenilmek için ne gibi şartlar var onları öğrenebilirmiyim

  8. mrb ben sözel bölümündeyim ve bende nerdeyse sözelden çok sayılsal dersler var. sözel bölümünde olan arkadaşlarım sadece geometriden girdiler sayısal olarak fakat bende matemetik,fizik,kimya,biyoloji hepsi mevcut bu dersler neye göre belirleniyo acaba

    • Açık Lisede zayıf ders terimi diye bir şey yoktur. Bir dersi geçtiğiniz taktirde o dersin kredisini almış olursunuz. Geçemediğiniz taktirde o dersin kredisini alamazsınız. Ortsak derslerin tamamından geçmiş yada muaf olduğunuz taktirde ve 192 krediye ulaştığınız taktirde mezun olursunuz.

    • Yapılacak olan III. Dönem sınavına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı III. Dönem sınav tarihi ilk günü itibariyle onyedi yaşını doldurmuş, onsekizden gün almış 27 Temmuz 1995 ve daha önceki doğumlu olanlar katılabilir.

  9. Ben ocak 2012 de kayıt oldum acık lıseye mayıs sınavını kacırdım ve gıremedım sınava 1992 dogumluyum 3. dönem sınavına gırme hakkım varmı?

  10. alo 147 meb hattını ve yakınımdaki bırkaç halk eğıtımıı aradım ama dogru duzgun bır cevap alamadım…öğrencilk durumu silik olan bi öğrenci 3.dönemde kayıt yenileyip aktif olamıyor mu sınavlara girip kredisinii tamamlamasıı ve ordanda akşam lisesine geçmesi gerekiyor çnku.?

    • AÖL öğrencileri 3. kayıt yenileme döneminde kaydını yeniletebilirler. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, 27 Temmuz 1995 ve daha önce doğmuş olanlardan öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrenciler 3. kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler.

      • öğrencı mesleki aöl oldugu ıçın belirlenen anadlo ımamhatıp okuluna gıtıık ve sadece bu donemde donuk ve aktıflerın kaydını yenileyebiliyoruz deyip bızı postaladı:((( ama halk eğitimi aradımm ve bıze onların bılgısızlıkten oldugunuu ve yapabılceklerını söylediler.. rıca etsem bırı bana yardım edebılırmıı delirecegım!:(

      • sizin cevabınıza nazaran meslekii açık öğretim lisesi için durumu silik olan öğrencimizle birlikte belirlen anadolu imamhatıp lsesine gitiik fakat siilik duurmlunun 3.dönem kayıt yenıleme yapamayacagını bu donem sadece aktıf ve donukların yapabılecegını söyledı kanıt olarak iş takvımın altındakı yonergeyı gosterdı..fakat halk egıtımı aradıgımda hayır yapabılır onlar bılmıyorlardır dıyorlar.. bunun net bılgısını nasıl yapabılırız donemı kaçırsın ıstemıyoruz.

        • AÖL’e kayıtlı silik öğrenciler 3. kayıt yenileme döneminde kaydını yeniletebilirler. MAÖL’e kayıtlı silik öğrenciler ise ancak 2012 Ağustos 1. yeni kayıt döneminde kaydını yeniletebilirler.

  11. admin ben 2011/2012 2. dönem kaydını kacırdım ve 3. dönem kaydı yapacagım fakat 1997 dogumluyum 3. dönem kayıtları 17 yaşını doldurmuşlar için ne yapacagım

    • Yapılacak olan III. Dönem sınavına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı III. Dönem sınav tarihi ilk günü itibariyle onyedi yaşını doldurmuş, onsekizden gün almış 27 Temmuz 1995 ve daha önceki doğumlu olanlar girebilir. Sizin yaşınız tutmadığından 3. sınava giremezsiniz.

  12. Ben ilk kaydımı uşak lisesinde yaptırmıştım. Şimdi istanbulda oturuyorum, ama sınava uşakta girmek istiyorum, bankaya parayı yatırdıktan sonra, tekrar uşak lisesine mi gitmem gerek, yoksa burdan halledebiliyo muyum?

  13. İMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPABİLİR?
    1. Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, 28.07.1995 tarih ve daha öncesinde doğan öğrencilerden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar kayıt yenileme işlemi yapabilirler.
    2. Öğrencilik durumu silik olanlardan yalnızca yüzyüze eğitimini tamamlayanlar kayıt yenileme yapabileceklerdir.
    3. Açık Öğretim Lisesi’ne geçmek isteyen silik öğrenciler de kayıt yenileme yapabileceklerdir.
    3.dönem kayıt yenılemeyle ılgılı açıklama buldum nette bu silik durmla iligi açıklamalar dogrumudur?

      • peki teşkkür ederim son olarak imamhtaıp blumundeki maöl öğrencsine aöle geçme hakkı verılmış mıdır? tek şansıı o böylece silik durumdayken bile kayıt yenileyebilir. ama böyle bir hakkı var mı?2009da başladı bırkaç dönem okudu 2010dan berı kayıt yenılemedı..

          • pekii hocam nolur ben bu sistemden hiç birşey anlamadım.halk eğitimi aradım anadolu lisesinegidin dilekçenızı verın paranızıda yatırmış olun aktif ederler dedıı okulu aradımbende bılmıyorm bır düz liseye gidin dedi..resmen başından atıyor.bu nasıl bir sistem..ne yapmamız gerekıyor.

  14. merhaba ben
    eşit agrlık bölümüm suan 112 kredim var ama matematikden muaf oluyorum 192 olunca hemen mezun olabilirmiyim yoksa vermem gereken dersler varmı

  15. merhaba , ben lise mezunuyum açık öğretimden meslek lisesini bitirebilir miyim meslek sahibi olmak için ve kayıtları ne zaman şimdiden teşekkürler

    • Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme katılım bedeli 25 TL’dir. Bunun;  20.00TL.’si Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının ( Halk Bankası havale ücreti almaktadır) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracak.

  16. merhaba,ben açıkliseyi imamhatiptn yüzyüze eğitim aldm onu bitrdm ve şimdi kredim 247 zorunlu dersimde kalmamış ama hala öğrenci bilgilerimde mezun yazmıyor neden dir yoksa mezun olmadımmıokuduğum dönem 8 i geçti

  17. ben muhasebe ve finansman okuyorum.toplam kredi156 alan kredi 75 toplam dönem11 aöle okudugu dönem 5 yazıyo benim ne yapmama lazım halk egitimden oan dersten kac kredi gecmem lazım..yada kac ders.normalde ben 3 sene okudum diplomamı alamadım oyüzden acıktan okuyorum.

  18. son kayıt cumaydı ve ben kaçırdım…2 dersim kaldı mezun olmaya..pazartesi dilekçe versem yada başka bi çare…lütfen yardımcı olurmusunuz

  19. ben 2012 3. dönem kayıt yenileme için para yatırdım dekontum var ama okula gidip kayıt yaptıramadım ne olacak simdi kayıt yenileme tarihleri genellikle uzatılıyor bu dönemde uzatılır mı ve bunu nerelerden öğrenebilirim..şimdiden tesekkür ederim

  20. 11-12 dönem öğrenci kimliğimle sınava girmek istedim bi arkadasımı kimliksiz sadece öğrenci kimliğiyle sınava aldılar ama benim sınava girdiğim okulda sorun cıkartıldı ve son 3 sınava giremedim bu yüzden ..normalde öğrenci kimliği ve sınav giriş belgesi yeterli oluyor mu sınava girmek için

  21. ben 3.dönem kaydımı bazı sorunlardan dolayı yaptırmayı unuttum ve tarihi kaçırdım mazeretten dolayı kayıtlar yapılmıyor mu? açaba bilen varsa acele cevep kafayı yetim

  22. slm ben açık öğretim lisesinin düz den okuyom ben meslek bölümüne geçmek istiyom agustos ayında yeni kayıtlar başlıyomuş nasıl geçiş yapa bilirim meslek bölümüne ve iki yılı açık öğretim düzden okuyan geçiş yapamıyomuş dogrumu lütfen cwp…

  23. bizim bu kayıt yenileme tarihinden haberimiz
    yoktu calıştığımız için internet sitesinide takip edemiyoruz sizden 3.dönem kayıt yenileme için ek bir süre verilmesini istiyoruz

  24. slm ben 3.dönem kayıt yenileme tarihini kacırdım bu gün baktım meyersem kayıtlar bitmiş mazeret kayıtından sonra kayıt uzatma falan yokmu acaba yardımcı olurmusunuz ne yapıcam teşekürler

  25. iyi günler ben 3.dönem kayıt yenilemeyi kacırdım kayıt yenıleme için af cıkıcak mı yada bir sonraki sınavımı bekliyicem 29 haziran sondu sanırım ne yapmam gerekiyor yarın gidip yatırsam alırlar mı acaba yada bununla ilgili tekrar bir af cıkar mı ?

  26. slm ben 3. dönem 19-29 hazıran son bankaya yatırma tarıhını kacırdım olumsuz nedenlerden tekrar uzatılıcakmı acaba tarıhı ?????????? tşk..

  27. 27/06/2012 tarihinde kayıt için paraamı yatırdım ama bagzı sebeblerden dolayı okula gıdıp kaydımı yaptıramadım dun burdan kayıt parasını yatıranlar kayıt yaptırabılır dıye okudum bugun gıttım okula sıstem kapanmıs 147 yı aradım kımse dogru duzgun bır cevap vermıyorlar nasıl iş anlamıyorum bagırındım bıraz telefondaki görevlıye bakanlık tarafından kayıt yaptırdı onlıne bır sekılde yanlız tekrardan aradıgımda ders secme ıslemı ıçın 5tl okula para yatırmam gerektıgını soyledı aksı taktırde sınava gırmezmısım nasıl bbır iştır bu ya ben yada sıstem otamatık olarak ders secme işlemi yaparmıs yapmazsa sınava gırmeıycem benım mezun olmak için 40 kredıye ıhtıyacım var bir tane ınsan evladı dogru düzgün cvp vermiyor şikayette bulunsam kime gidicem onuda bilmıyorummm nasıl iştir bu nekadar zorlaştırıyorlar lütfen aklı selim bir insan dogru düzgün cevap versin lütfen.

  28. malesef uztilma yapilmiycak galiba anlasilan o biz onlarin sinav sonuclarini aciklamasini 1 aydan fazla bekliyoruz onlarin bize koydugu sureye bak

    • 3. Dönem Kayıt Yenileme ücretlerini yatırmış ancak kayıt yenileme işlemini yaptıramamış öğrencilerin işlemleri Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce gerçekleştirilerek dersleri atanmıştır.

      Ayrıca, kayıt yenileme işlemini yaptırmış ama hiç bir ders seçmemiş öğrencilerin de ders atamaları yapılmıştır.

      Öğrenciler, III. dönem sınava gireceği dersleri öğrenci sayfasından Dönem Dersleri menüsü altındaki 2011/3 döneminden görebilirler.

CEVAP VER