2011 – 2012 Öğretim Yılı 2. Dönem Yeni Kayıt Tarihleri

345
40.857 views

2012 – 2013 Öğretim Yılı 1. Dönem yeni kayıt tarihleri için buraya tıklayınız.

2012 – 2013 Öğretim Yılı 2. Dönem yeni kayıt tarihleri için buraya tıklayınız.

 

AÖL – Açık Öğretim Lisesi ve MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. dönem yeni kayıt işlemleri 23 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihleri arasında blankyapılacaktır.

Türkiye’deki olumsuz hava şartları nedeniyle 2. dönem yeni kayıtları 8 Şubat 2012 Tarihine kadar uzatılmıştır.

3. Dönem kayıt yenileme tarihleri için buraya tıklayınız.

 

 

 

 

345 YORUMLAR

  1. ben ekim ayında kayıtı kacırdım ne zaman 9. sınıf kayıtı yaptıra bilirim…???

  2. açık ögretime kayıt yaptırıgımız zaman istediğimiz bölüme geçebilimiym ben meslek lisesinde okuyordum çocuk gelişim bölümüne geçebilirmiyim

    • Açık Meslek Lisesine kaydınızı yaptırdıktan sonra Çocuk Gelişimi alanına geçiş yapabilirsiniz..

  3. merhaba öncelikle benim durumum meslek lisesi ve şuan silik yeni kayıt döneminde durumumu aktifleştirip açık öğretim lisesine geçiş yapmak istiyorum.Bunun için ağustos ayını beklemeden 23 ocak ta başlıycak olan 2.dönem yeni kayıt işlemlerinde kaydımı aktifleştirebilirmiyim? Şimdiden teşekkürler.

    • Ağustos dönemini beklemenize gerek yok. Açık Öğretim Lisesine 2. Dönem geçiş yapabilirsiniz.

  4. Birde eğer geçiş yapabilirsem şuan toplam kredim 104 , dönemimde 4 . hangi bölümü seçersem daha rahat mezun olabilirim? Ben Genel Kültür düşünüyorum. alan dersleri olmadığı için ve ortak derslerin toplam 80 kredi olması zorunluluğu kalktığı için.Gerçekten yol gösterirseniz çok mutlu olurum. en iyi öğrenebileceğim kişiler sizlersiniz. Teşekkürler

    • Açık Öğretim Lisesinde alanlar kalkmıştır. Açık Liseye geçiş yaptığınız taktirde alansız olarak okuyacaksınız.

  5. bn meslek acıkda son sınıf da okuyorum kayıt doenmı kacırdım sıstemde donuk gozukuyor kayıt yenıleme yapa bılırmıyım yoksa seneyı mı beklememıyımm ..tesekkurler

  6. kaydımı yaptırdıktan sonra subatta kayıt yenıleme yapmam gerekıyormu ? yoksa dırek ders secıp sınavlara gırebılırmıyım ?

    • Derslerinizi seçip 2. Dönem sınavlarına girebilirsiniz. Sonrasında 3. dönem kaydınızı yaniletmeniz gerekir.

  7. Ben ortaokulu bitirdim mesleki açık öğretimden bende yararlanabilirmiyim orta okulu bitireli 3 yıl oldu lütfen cevap beliyorum

    • Evet yararlanabilirsiniz. İsterseniz Açık Meslek Lisesine isterseniz Açık Öğretim Lisesine kaydınızı yaptırabilirsiniz.

  8. 2. dönemde kayt yapanların ilk dönem kayıt yapanlara göre aleyhlerinde ne gibi durumlar oluşur

    • 1. Dönemde kayıt yaptıran öğrenciler, imkanı ve hakkı olduğu halde 1. dönem kayıt yaptırmayıp, 2. dönemde kayıt yaptıran öğrencilerden derslerin tamamından başarılı olduğu taktirde 30 kredi önde olmuş olurlar.

  9. Ben lise 3.sınıf öğrencisiyim lisenin 2.dönemine açık liseden devam edebilir miyim ?

    • 2011- 2012 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem Yeni Kayıt işlemleri 23 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.Sizde bu tarihlerde Açık Liseye kaydınızı yaptırabilirsiniz.

  10. mrb ben lise1 ‘den terkim açık ögretime yazıldığım zamn tekrar aynı sınıftanmı başlıyorum…

  11. İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisiyim.İkinci dönem için açık liseye geçmek istiyorum. Şuan eşit ağırlık bölümündeyim açık lisede farklı bir bölümde seçebilir miyim bu mümkün müdür?

    • Açık Öğretim Lisesine geçiş yapıp, YGS sınavında istediğiniz puan türünden sınava girebilirsiniz.

  12. Liseyi 3 sene okudum fakat tarih dersinden sorumluluk sınavında yeterli puan alamayıp 5 senelik diploma süresini doldurduğum için tastikname aldım. Açıköğretimden 3 yıl tekrar okumam gerekiyor mu yoksa 1 yıl içinde diploma alırmıyım? Birde tarih dışında başka bir dersten sorumlu olur muyum? Teşekürler…

    • Sorumlu olduğunuz ders ve bir kaç zorunlu dersle birlikte başarılı olduğunuz taktirde 1. dönemde mezun olabilirsiniz.

  13. ben imam hatibi açık öğretimden bitircem önce açık öğreime kaydolmam lazımmış açık öğretime nerden kayıt olabilirim

  14. ben mesleki açıkögretim lisesinde imamhatip alanında son sınıftaydım yüzyüze egitimlere devam etmedigim için lise kredim tamamlanmıs olmasına ragmen mezun olamadım bikac yıldır yeni kayıt yaptırmadım acaba yeni kayıt yaptırıp alanımı degiştirerek acık liseden devam edebilirmiyim.

    • Alan derslerinden 1 kez, ortak derslerden ise 3 kez sınavına girip başarısız olduğunuz taktirde o derslerden muaf olursunuz.

  15. ben imam hatip lisesi 11. sınıf öğrencisiyim 2. dönem acık ögretime gecmek istiyorum bu mümkün mü nasıl yapabilirim

    • Mesleki Açık Öğretim Lisesinde hafta sonları kayıtlı olduğunuz okulda meslek dersleri verilmektedir. Açık Öğretim Lisesinde böyle bir uygulama yoktur.

    • Açık Öğretim lisesindeki alanlar için buraya tıklayınız. ÖSYM sınavlarında sözel-sayısal-esit agırlık bir puanlama sistemidir.

  16. ben 1 kaç yıldır kayıt yaptırmıyorum kaydım gaziantepte idi şu an şanlıurfadayım buradan kayıt yaptırabilirmiyim.

  17. 1.dönem kayıt yaptırmadıgım için 2.dönem yeni kayıt yaptırabilirmiyim.ders görüyormuyuz açık lisede

  18. mrb hocam benim bir sorum daha olacaktı size. benim kaydım antepteydi simdi eşimin işinden dolayı urfadayız. yeni kayıt döneminde kaydımı burada yaptırabilirmiyim

    • Evet kaydınızı bulunduğunuz bölgede yaptırabilirsiniz. Ayrıca kaydınızı yenilettikden sonra sınav ilinizi Urfa olarak değiştirebilirsiniz.

  19. ben normal lisede okuyordm sınıfta kaldım şmdi açık öğretimde okumak istiyorum sınıfta kaldığım için lise1denmi yoksa lise 2denmi devam edicem şimdiden teşekkürler

    • Açık Öğretim Lisesinde sınıf sistemi yoktur. Dönem ve kredi kavramı vardır. Liseden geçtiğiniz derslerden size bir miktar kredi verilecek. Siz bu kredileri toplamda 192 krediye tamamlayıp mezun olacaksınız.

  20. Merhaba.Ben Lise 1 de düz liseden okuldan ayrıldım ve açıköğretimden okumaya karar verdim.Kayıt olduğum zaman ders seçimi vs. oluyormu ve kayıt işlemleri 23 ocakda bittikden sonra kaç gün sonra sınavlara giriyoruz? Şimdiden teşekkür ederim.

  21. 23 ocak-3şubatta kayıt yaptıktan sonra ne zamn başlıyacağız açık ilk öğretime. birde yazıldıktan sonra mesleki bir işte 3 gün çalışıp 2 gün okulmu oluyor teşekkür ederim

    • Kaydınızı yaptırdıktan sonra, kitaplarınızı alıp sınavlara hazırlanmaya hemen başlayabilirsiniz.

  22. ıı.donem meslekı lıseye kayıt olmak ıstıyorum.meslek secımı olarak turızm otelcılık bolumu secme sansım varmı veya rehberlık)eger varsa hangı derslerı secmem daha uygun olur.ve kac yıl surer yardımlarınız ıcın sımdıden tesekur ederım

  23. ben saglık meslek lisesi okumak istiyorum halk egitim merkezine gittim ve 23 ocakta kayıt başlayacagını sölediler acaba dogruluk payı varmıdır?

  24. ben yalovada oturuyorum açık liseye kayıt yaptırmak istiyorum ama nerelere başvurmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

  25. benim iki yıl kaybım var ama ben 1 yıl kaybım olsun istiyorum 2. dönemden yazılırsam 1 yıl kaybım olmuş olucak demi..?

    bi de kesin kayıt tarihi 23 Ocak mı çünkü arkadaşlarım bana farklı tarihler söylüyolar napıcağımı bilemedim bi de liseye diplomasız yazılmak mümkün mü?
    Hemen Cevap Verirseniz Çok Sevinirim..

    • Açık Liseye tastiknamenizle 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında kayıt yaptırabilirsiniz.

  26. merhaba ben lise 2’de kaydim silindi yani okuldan atildim acik ogretime kayıt olursam ; lise 2 denmi devam edicem ? yoksa lise1 den mi başlicam cevaplandirirsaniz sevinirim.

    • Açık Lisede sınıf yok dönemler var. Normal okuldan size geçtiğiniz derlerden kredi verilecek. Size verilecek bu kredileri toplamda 192 krediye tatmladığınızda Açık Liseden Mezun olacaksınız.

  27. Ben ikinci dönem lise açık öğretime başlayacam acaba liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına katılabiliryim teşekkürler

  28. BEN açık öğretim lisesi çocuk glişmi bölümüne kayıt yaptırıcam 23 ocak ta 10 .sınıf öğrencisiyim 11. sınıfı örgün eğitime geçiş yapmak istiyorum 2011/2012 eğitim öğretim yılında böyle bişey olurmu ama kız meslek lisesine aynı çocuk gelişimi bölümüne geçebilirmiyim

  29. İlk defa açıköğretime kayt olcam. Fakat 1. dönem kaçırdım 2. dönem ise kyt yaptrcm ancak heran gibi bi fark olur mu? olur ise ne gibi bi fark olmuş olur ?

  30. Merhaba hocam ben kayıt yaptırmıştım daha Önçe I.Dönem sınavıma Giremedim II.Dönem sınavlarına Kayıt Ücreti Yatırmam gerekiyomu

  31. ya ben imam hatipte okuyodum 9.sınıfta kaldm şimdi açıköğretimdn başlıycam ama imam hatiptn devam etmk istemiyom meslek lisesi açıköğretimdn kayıt yaptırablirmiym?

    • •Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler İl ve İlçelerde Bulunan Genel
      Liseler ile Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu Liselerine,
      • Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan
      öğrenciler İl ve İlçelerde Bulunan Genel Liselere, Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirilen
      Anadolu Liselerine ve bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat
      edeceklerdir.

  32. merhaba ben aiö 11 aralık sınavından mezun oldum23 ocaktaki aöl sine kayıt yaptırmak istiyorum diplomamız şuan yok kayıt için geçici mezuniyet belgesini nerden alabilirim

  33. Ben tastiknameyi daha okuldan almadım halen lise1 de görünüyorum kayıt alırken tastiknameyi almak zorundamıyız?

  34. Merhaba öncelikle benim kayıt gününden basladıgı günden beri izmirde gitmedigim okul kalmadi.Ben lise 3’ün 2 döneminde tasniknameyi aldım ve maol (mesleki açik öğretim ) sitesinde yazılan 2 dönem kayıt için okulla basvurdum ama Sadece Açik öğretim liseleri yarandıgını bana bildirdiler.Ben Meslek Açik olarak bu 2.Dönem yeni kayıttan yararlanabilirim.bölümüm elektrik elektronik-güvenlik sistemleri

    • · 2011-2012 öğretim yılı II. Yeni kayıt döneminde dört yıllık sistemden almış olduğu tasdiknamesinde sorumlu alan/dal dersi (meslek dersi) kalmamış öğrencilerin yeni kayıt işlemi yapılacaktır.

      · Tasdiknamesinde sorumlu alan/dal dersi bulunan öğrenciler ile İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu mezunu öğrenciler yeni kayıt işlemlerini 2012-2013 Öğretim yılı başında yaptıracaklardır.

  35. merhaba ben 19 yaşindayım.gecen sene lise 3 2 dönemde tasliknamemi aldım ve suan mesleki açik öğretim 2 yeni kayıt olmak istiyorum ama bana verilen bilgilere göre 2 dönem kayıtları meslek liseleri kapsamadiğina dair şimdi bu kayıtlar bitmeden kayıt olabailirim izmirde 6 tane meslek okulluna gittim ve hepsinin cevabi sadece acık liseleri ( düz liseleri) kapsadiğina dair . ayrıca askerlik muannesi ağustosta geldiginden dolayıda kayıt olamiyorum yardimci olamınız dileklerile…

    Kolay gelsin iyi çalişmalar

    • · 2011-2012 öğretim yılı II. Yeni kayıt döneminde dört yıllık sistemden almış olduğu tasdiknamesinde sorumlu alan/dal dersi (meslek dersi) kalmamış öğrencilerin yeni kayıt işlemi yapılacaktır.

      · Tasdiknamesinde sorumlu alan/dal dersi bulunan öğrenciler ile İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu mezunu öğrenciler yeni kayıt işlemlerini 2012-2013 Öğretim yılı başında yaptıracaklardır.

      · 2011-2012 II. Dönem yeni kayıt olan öğrenciler yüz yüze eğitim almayacakları için, bu öğrencilerden askerlik ilişiksiz belgesi istenmeyecek ve askerlik erteleme işlemi yapılmayacaktır.

    • Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt
      katılım bedelini yatırmak zorundadır. 2012 yılı için yeni kayıt katılım bedeli olarak belirlenen
      25.00TL.’nın
      —20.00TL.’sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir
      şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
      Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına yatıracak.
      —5.00TL.’sini ise kaydını yaptıracağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Genel Lise
      Müdürlüğü ile Anadolu Lisesi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına
      veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu karşılığında
      teslim edecektir.
      Açık Öğretim Lisesi katılım bedelini ilgili bankaya yatıranların katılım bedelini yatırdığına
      dair bilgiler sistem üzerinden görünmektedir. Katılım bedelini yatırmayan veya eksik yatıranların/
      yanlış yatıranların kayıtları sistem tarafından yapılmamaktadır.

Comments are closed.