Açık Lise Kredili Sistem Açıklaması

3857
788.305 views
açık lise sistemi

Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Açık Lisede sınıf sistemi yoktur. Bunun yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci örgün eğitimde olduğu gibi 1. Sınıfta ya da 2. Sınıfta ya da 3. Sınıfta yada 4. Sınıfta okuyorum yerine, ancak 1. ,2. ,3. ,4. ,5. ,6. ,7. ya da 8. Dönemde okuyorum diyebilir. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. 8 dönemde bitiremezseniz, bitirinceye kadar devam edersiniz. Açık Liseyi 2,5 yılda bitirme imkanınız vardır.

Açık Öğretim Lisesi’nde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir;
Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir.
Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.
Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir.

AÖL sisteminde öğrenci verdiği dersin kredisini kazanır. Veremediği dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse, muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler.

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan ve alansız olarak kaydı yapılan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bakanlık makam onayı doğrultusunda 18 yaş  ve üzerindeki öğrencilerin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanınmıştır. Örneğin; Yeni düzenleme ile 18 yaş ve üzeri 1. Dönemde olan bir öğrenciler;  2,3,4,5,6,7 ve 8. dönem ortak derslerini dönem sırasına göre (20 adet dersi geçmemek şartı ile) seçebilecektir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 20 ders ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden başvuru yapan öğrenciler geçtiği derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği taktirde mezun olana kadar ömür boyu okuyabilir.

Açık Lise Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesinde mezun olan öğrenciler eski adıyla YGS ve LYS, yeni adıyla YKS sınavlarına başvurup girebilirler. Halen okuyan öğrenciler ise, Eski adı YGS, yeni adı YKS başvuru tarihinde, ilgili yılın 3. dönem sınavı itibariyle mezun olabilecek durumdaysa YKS sınavlarına başvurup girebilirler.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri okurken askerliğini tecil ettirme hakkına sahiptirler. Ayrıntılar için tıklayınız. Ayrıca mezun olan öğrenciler ve Üniversite kazanmış öğrenciler de askerliğini tecil ettirme haklarına sahiptirler.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri Puanını tutturabildiği Üniversitelerin tüm Fakültelerinde okuyabilirler. (Mühendislik, Tıp, Hukuk, İşletme vs..)

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. Ayrıntı için tıklayınız.

AÖL Açık Öğretim Lisesi mezunlarının diplomalarında, mezun oldukları okul bölümünde “Açık Öğretim Lisesi”, MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesi mezunlarının diplomalarında ise mezun oldukları okul bölümünde “Mesleki Açık Öğretim Lisesi”  yazmaktadır. Örnek diploma resmi için tıklayınız.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedirler. Ayrıntılar için tıklayınız.

Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında olmak üzere Senede üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir)

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. İlk oturum sabah saat 9.30’da, ikinci oturum ise öğleden sonra saat 14:00’te yapılır. Açık Lise sınavlarında öğrencilere her oturum için 2,5 saatlik bir süre verilir.

Açık Lise sınavlarında her ders için çoktan seçmeli tam 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap verilmesi ve 45 puan alınması gerekir. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir. Öğrencilerin deyimi ile yanlış, doğruyu götürmemektedir. Öğrenciler isterlerse sınav sonuçlarına ve sorulara itiraz edebilir. Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 3 (üç) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 5 (beş) takvim günü içinde yapmaları gerekmektedir


2. Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler.)

  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

3857 YORUMLAR

  1. hocam öncelikle ben daha ilk sınavıma yarın gireceğim ama yogun işlerim nedeniyle yarın sınava girmessem ne olur??

  2. s.a. ben imam hatip lisesine gidiyorum ve yüzeysel olarak okula hep gittim. toplam 9 ders seçtim ve bugun ki 1.oturumu kaçırdım ve 1.oturumda 6 dersten sınav olacaktım. bu 6 dersi kurtarmam için ne yapmam gerekiyo? açık liseden kaldım mı bu durumda.?

  3. merhabalar ben lise 2 yi bitirdim lise 3 te sınavlara girmeden devamsızlıktan kaldım aöl’ye başvurdum kredim sitede 88 bu durumda kaçıncı dönemden başlamış oluyorum birde bu sene bitirme şansım varmıdır ? (2001-2002 döneminde tasdiknamemi aldım)

  4. Merhaba, siteniz çok hoşuma gitti aşağı yukarı tüm kullanıcılarla ilgileniyorsunuz. Emeğiniz için teşekkürler. Benim sorum ben bu sene düz liseyi bitirdim şuan kocaeli üniversitesinde okuyorum fakat bilgisayar ve cep telefonları tamiri hakkında eğitim almak istiyorum bunun için açıktan meslek lisesine gitmem mümkün mü yada bu konuda sertifika almak için ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Her hangi bir yükseköğretimde okuyan yada mezun olanlar MAÖL’e kayıt yaptıramazlar. Sertifika için Özel kurslara müracaat edebilirsiniz.

  5. merhaba,ben meslek lisesinde okuyorum.226 kredim var ve alan kredim 134 okul derslerim bitti 3 tane zorunlu derslerim var bu zorunlu dersleri verince diplomayı alabilecekmiyim.
    yada 240 kredi toplamam gerekiyormu bilgilendirseniz sevinirim.

  6. meslek lisesi 2 de bıraktım bu sene tekrar basladım 2008 de kayıt oldum acık liseye seneye kpss ye gire bilir miyim ayrıca artık zorunlu dersleden muaf olmuş muyum ki

  7. Merhaba..C.tesi,Pazar okulda kurs almak için nereye başvurmamız gerekiyor? -Bütünleme sınavları nezaman başlıyor? -Bütünleme sınavlarının ders sınırlaması varmıdır veya geçmişte başarısız olduğumuz derslerdende girebilecekmiyiz.(mesela, 2012 deki sınavların bütünlemesini şimdi verebilirmiyiz.) Teşekkür ederim.

  8. düz lisede öğrenim görüyorum 2. dönem açık liseye kayıt yaptırmayı düşünüyorum öğrenim hayatımda sadece lise 10. sınıf 2 dönemde de fizik dersim bir geldi alanım MF kredi toplamım 197 herhangi bir sınava girecek miyim yoksa hemen mezun mu olacağım?

  9. merhaba sitenizi sürekli takip ediyorum herkesle ilgileniyorsunuz benim bir sorum olacak 2006 yılında lise 1 de okulu bıraktım yarın 2.dönem yeni kayıtları başlıyor kayıt ilk kez başvuracagim icin kayıt olabilirmiyim yoksa haziranı beklemem gerekiyor

  10. merhaba ben açıköğretim lisesine yeni kayıt oldum ve sınavlara yeni girdim fakat ben sabah birinci oturumdaki altı derse giremedim diğer derslerin hepsine girdim şimdi benim giremediğim o altı dersi yeniden seçip girebilirmiyim girebilirsem ne zaman

  11. merhaba aol yazılmak istiyorum elimde hiç belgem yok ortaokulu okuma istiyorum okulumuz yandığı için diplomam da yok 37 yaşındayım belge evrak isterler mi orta okul’a kayıt yaptırmak istiyorum napmam gerekir yardımcı olurmusunuz iyi günler

  12. ya ben lise 1 deyim bu yıl 3 sınava gireceğim acaba 3 sınavada aynı derslerdenmi yoksa farklı derslerdenmi gireceğim geçtiğim dersleri bir daha seçebilirmiyim geçemediğim dersleride baştan seçebilirmiyim

  13. mrb ben burcu açık liseye 2007 yılında başladım şimdi yaşım 22 ara vermiştim 2012 de başladım yine toplam kredi 38 dio alan yok benim okuduğum dönem 3 diyo kaç kredi ile mezun olucam ve 38 kredi ile kaça gidiyorum cvp yazarsanız sevinirim:)

  14. meslek lisesi 11.sınıf ögrencisiyim.2 döneme açık ogretımden devam etmek ıstıyorum.nasıl bir kredi sistemıyle karsılasırım kaça tamamlamak gerekir?

  15. Merhaba,Ben lise3ü bitirdim..lise 4ün birinci döneminde okulu bıraktım ve acık liseye yazıldım..
    ben simdi kac sınavda mezun olabilirim?
    ve ortalama kac kredim olur?
    lise 1 ortalam :68.20
    lise 2 ortalama :55.27
    lise 3 ortalama 53.70
    Düz lise okudum Alanım yok
    Saygılar

  16. mrb aol de 5. donem ogrencısıyım 19 20 ocakta olan aol sınavlarına katıldım ve 108 kredım var 30 kredılık 12 ders secımı yapmıstım ve hepsınden gecer not aldıgımı dusunmuyorum 6. donemde 30 kredılık ders secımı yapıp yanında ek olarak veremedıgım derslerı secebılırmıyım..bu sene mezun olup olamayacagımı ogrenmem gerekıyo en kısa zamanda yardımcı olursanız sevenırım sımdıden cok tesekkurler…

  17. selam benim 198 kredim ve alan kredim 123 .Mezuniyet şartlarında dil ve anlatım dersinden muhakkak geçilmesi gerektigini diger derslerdende en az bir defa sınava girilmiş olması gerektigini yazmışsınız ben bu dönem 5 dersten sınava ilk defa girdim geçememe durumunda mezun olma şansım varmı şimdiden teşekkürler…

    • slm… ben bu yıl ilkkez sınava girdim 37 yaşındayım sitenizi beğendim tebrik ediyorum emeğiniz açık net anlatımınız ve ayırdığınız zaman için size sorum şu benim öğrenci formumda alan yok yazıyor bunu değiştirebilirmiyim? meslek yada işletme olarak ve 2. dönem kayıt yenilemek için başvuru süresi kaç gün ? şimdiden teşekkürler…

      • Alanlar kaldırıldığı için alanların bir önemi kalmamıştır. Öğreniminize alansız olarak devam edecek ve alansız olarak diploma alacaksınız. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 04 Mart – 15 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

  18. benim alanım vardı ikinci kayıt döneminde alanım kalktı.ben şimdi napmam gerekiyor. ygs kaydında fen bilimleri olarak yapmıştım. toplam kredi 216

  19. ben aol de okuyorm birinci dönemim alan değiştire bilirmiyim açık öğretimden hemşirelik okuya biliyormuyuz cevaplarsanız sevinirm .

    • bn bazı sitelerden aol de okuyup üniversiteye örgün eğitimle devam edildiği taktirde hemşirelik okunduğunu okudum bu doğrumudur lütfen cevaplarmısınız daha öncede yazdım ama cvap alamadm

    • merhaba bn daha önce ”bazı sitelerde aol de okuyup üniversiteye örgün eğitmle devam edildiği taktirde hemşirelik okunduğunu okudum bu doğrumudur sizce ”diye sormuştum. Sizde ”YGS ve LYS sınavlarına girerek hemşire olabilirsiniz” yazmştınz. peki hemşire olmak için üniversiteye örgün eğitimle devam etmek şartmıdır?

      • MAÖL’de hemşirelik bölümü yoktur!!! Türkiyede hemşirelik eğitimi Örgün sağlık meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde yapılmaktadır. Hemşirelik eğitimi sağlık mesleklerinde 4 yılda verilmektedir. 4 yılın sonunda dileyen öğrenciler meslek yüksek okullarında eğitimlerine devam ederek hemşirelik alanlarında yükselebilmektedirler.
        Hemşirelik lisans bölümüne öğrenciler ÖSS sınavında aldıkları YGS -2 puan türüne göre yerleştirilirler. Öğrenim süresi dört yıl olup, mezuniyet sonrasında öğrenciler lisans diplomasına sahip olmaktadırlar.

    • meraba öncelikle önceki soruma yardmcı oldğunz için teşekr ederm yalnz ben mesleki açıköğretimde diil de normal açık öğretimde okuyorm bnm merak ettiğimse( açık öğretimde) liseyi bitirdikten sonra normal açık öğretimdeki bölümler ve meslekler nelerdir onu sormaya çlşı yorm sitenzde böyle bilgi alabliceğm bölüm varmı

    • meraba bn (AOL)’de okuyorm fakat ygs ve lys de fenbilimleri alanının puanı tutturulursa önüm de hangi meslek seçenekleri olucak intrtnetten araştırdm ama net bişey bulamadm lütfen şu meslek listesini görebilmem için yardmcı olurmusunz

      • LYS PUAN TÜRLERİ

        LYS’de puan türleri MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 ve DİL-1, DİL-2, DİL-3 olarak değişiyor.
        MF grubu eski sistemde “Sayısal”, TM grubu “Eşit Ağırlıklı”, TS grubu da “Sözel” puan türlerine karşılık geliyor.
        MF ile ilgili puan türlerinde, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularının ağırlığı çeşitli oranlarda değişiyor.
        TM ile ilgili puan türlerinde Matematik, Geometri, Türk Dili ve Edebiyat ile Coğrafya-1 testleri, TS ile ilgili puan türlerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe grubu testleri yer alıyor.
        DİL puan türünde ise LYS’de dil sorularının ağırlığı alt puan türlerine göre değişiyor. DİL-1′de ikinci aşama sınavındaki dil sorularının ağırlığı yüzde 65, DİL-2′de yüzde 50, DİL-3′de yüzde 20 olacak. Sınavın birinci aşaması olan YGS, DİL puanlarını, DİL-1 alt puanında yüzde 35, DİL-2 alt puanında yüzde 50, DİL-3 alt puanında ise yüzde 80 oranında etkileyecek.

        LYS PUANLARINA GÖRE GİRİLEBİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

        İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri programlarına MF-1, Fen Programları, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fizik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Kimya programlarına MF-2; Tıp, Eczacılık, Veteriner, Ebelik (Fakülte), Hemşirelik (Fakülte), Beslenme ve Diyetetik (Fakülte), Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte), Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarına MF-3, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Deri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Orman Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Uzay Mühendisliği programlarına MF-4 puan türü ile öğrenci yerleştirilecek.

        Ekonomi, İktisat, Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Bankacılık ve Finansman (Fakülte), Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) programlarına TM-1; Hukuk, Sınıf Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri TM-2; Arkeoloji, Antropoloji, Çocuk Gelişimi (Fakülte), Felsefe Grubu Öğretmenliği, Psikoloji, Sosyoloji programlarına TM-3 puan türüyle öğrenci kabul edilecek.

        TS-1 puan türüyle Coğrafya Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Medya ve İletişim; Radyo, Sinema ve Televizyon; TS-2 puan türüyle Tarih, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sanat Yönetimi gibi programlara girilebilecek.

        Dil puan türlerinde ise genellikle İngilizce, Almanca ve Fransızca ile ilgili bölümler DİL-1, Batı dilleri ile ilgili bölümler DİL-2, Doğu dilleri ile ilgili bölümler de DİL-3 puan türüyle öğrenci alıyor.

    • merhaba bn açık öğretim lisesinden 2.50 yılda mevzun olunduğunu duydum :AOL de alansız ikinci dönemim 2.50 yıl da mevzun olmak için neyapmamlazım yardımcı olurmusunuz?

    • bn birinci dönemde seçtiğim derslerin arasından matematik,kimya,türk edebiyatıve ingilizce den kaldım buderslerin hepsini ikinci dönem dersseçiminde seçmek zorundamıyım yoksa her dönemde bunlardan birtanesini seçip tek tek geçe bilirmiyim? bide bu 1. dönemde kaldığım derslerin hem kaldığım birinci dönemini hemde hemde ikinci döneminimi seçmemlazım?

    • meraba bnm açık öğretimde lise 1. 2. dönemim bn bu dönem bittikten sonra mesleki açık öğretime geçiş yapabilirmiyim? 2. sorum.meleki açık öğretime giçiş yapınca üçüncü döneme gçmiş olucam yani normalde 2. yıl oluyo bunagöre bn yüzyüze eğitimden yararlanmaya başlarmıyım 3. dönem

    • bn 19 yaşındayım açık öğretim lisesinde 2. dönemim bn her yıl için 3 dönemmi sınava giricem yoksa iki dönemmi cevaplarsanız sevinirm.

    • meraba benim sınav giriş yeri belgemde 1.ve2. oturumların sınava girileceği okul verilmiş, ama 2.ve4. oturumun sınav giriş yeri (okulu)verilmemiş. bu bi sistem hatasımı yoksa 3.ve 4.oturumlardamı aynı okulda olacağı içinmi acilen öğrenmm gerek şimdiden teşekür ederm

    • benim sınav giriş belgemde 1.ve2. oturumlara gireceğim okul ve salon vede sıranosu var ancak 3.ve4. oturumlara gireceğim okul yazmıyo fakat 3.ve4. oturumda sınava gireceğim salonun nosundan oturucağım sıra nosuna kadar yazıyo sadece gideceğim okul yazmıyo bnm okulu öğrenmm için naapmam lazım? lütfen ayrıntılı cevap verin sınava bir haftadan azkaldı. hemen bir bilgi edinmem lazım. şimdiden teşekürler

    • açık öğretim lisesinden mesleki açık öğretim lisesine geçiş yapılınca krediler sayılıyormu maol de haftada kaçgün eğitimvar? şimdiden teşekürederm

    • mraba bn maol de evde sağlık hizmetleri bölümünden ambulans hemşireliği oluna bildiğini duydum bu doğrumudur acaba cevabınız için şimdiden teşekürler

    • meraba bn açık öğretim lisesinde okuyorm 19 yaşındayım mevzun olduktansonra üniversiteye örgün devam edebileceğimi sylüyorlar böyle bişey varmı?cevabnız için şimdiden teşekürler

  20. merhaba ortak kredim 63: ve ayrıca toplam kredi 185 diyo bu toplam dedigi kredide benim ortak kredimidemi hesaplayıp söylemişler yoksa ortak kredim hariçmi 185 kredim var

  21. ben şimdi fen bilimleri olarak alanlı okuyordum. kayıtım silinmişti kayıt yenilemeye gittim yenilettikten sonra alan yok yazıyordu . orda kilere sordum sıkıntı olmaz alan kalktı dediler ben bu durumda ne yapmam gerekiyor. alan dersinden 1 kredim kalmıştı şimdi 4 tane zorunlu ingilizce gelmiş. toplam kredim tamamlandı. ben ygs tercihinde fenbilimleri olarak işaretlemiştim şimdi alan yok mu yapmam gerekiyor. şimdiden tşk.

  22. Merhaba,

    Lise 2 öğrencisiyim. Şuan 9. sınıftan kalma 3 tane sorumlu oluğum dersim var.Açık liseye geçtiğim zaman bunları vermem mi gerekiyor,yasal prosedürü nedir ?

    Bir de, kendi başıma kayıt olmam için 18 yaşını doldurmam mı gerekiyor,yoksa 18 yaşında olmam yeterli mi?

    Cevaplarsanız minnettar kalacağım.

    İyi günler,

  23. daha önce söylemiştim toplam dönemim 7 oldu alan seçemezsiniz demişsiniz peki ne zaman seçim yapabilirim 192 krediye ulaştıktan sonra mı? Ulaştıktan sonra seçtim diyelim sonra kaç kredimin olması lazım mezun olmak için?

  24. merhabalar ben açık imam hatip lisesinde okuyorum bu yıl bitecek inşallah sınavsız açık öğretim ilahiyata geçebilir miyim? sınavsız geçiş kalktı falan diye duydum da doğrumu acaba cevaplarsanız sevinirim

  25. slm. ben liseyi tamamen okudum ancak bütünlemeden geçemediğim için diplomamı alamadım 2005-2006 dönemiydi şimdi açık öğretimden kayıt yaptırdım acaba sıfırdan mı başlıyacağım yoksa o okuduğum dönemden dolayı ekstradan kredi alacakmıyım ve ayrıca eğer kredi veriliyorsa bu sabit bi sayı mı? yoksa o zamanki derslerin durumuna göre mi verilecek şimdiden teşşekkürler

  26. merhaba,ben maöl motor teknolojisi 7 dönemde okuyorum kredim 290 zorunlu derslerimi 19-20 ocak 2013 tarihli sınav itibarıyla bitirdim alan kredim 113 önümüzdeki dönem sonunda mezun oluyorum kpss ye de girdim 72 aldım tercih yapmam gerektiğinde diploma tarihimin hangi gün olduğunu şimdiden nasıl bilebilirim eski mezun olan arkadaşlarımın diploma tarihlerine baktım merkezi sınavın yapılışından bir gün sonrası mezuniyet tarihi benimkide 11-12 mayıs ta sınav olacağına göre 13 mayıs 2013 mü olacak kpss de tercih tapabilmem için soruyorum tşkr ederim

  27. Ben alansız okuyorum fakat orda toplam kredi 40 yazıyor o 40 kredı her dönememi ait yoksa 1 sene içindekı tüm dönemlere mi ?Ben 01 haziran 1996 dogumluyum lıseyı alansız olarak 2 senede bitirebilir miyim ?

  28. ben meslek lisesi lise 3.sınıfın 2 dönemınden okulu bıraktım.gecen hafta mesleki acık ögretımde yüz yüze derslere gitmemek için acık ögretime geçiş yaptım seçtiğim derslerden sınavları gectiğim sürece 1senede mezun olabilirmiyim cevabınızı bekliyorum.

  29. benim ortak kredim 61 kredi toplamım 150 buyılki kpss sınavına girme hakkım varmıdır ortak ders kredimi 80 kredi yaptıgım takdirde bu yıl mezun olabilirmiyim

  30. merhaba.meslek lisesi 2.sınıftan 3 tane sorumlu oldugum dersler var onlar için açık liseye kayıt oldum ama meslek lısesınden devam etmıcem duz lıseden kaydımı yaptırdım.meslek lısesındenmı devam etmelıyım duz lıseden etmemde bı sakınca olurmu.yardımınz için saol.

  31. sevgili admin benim kredim toplam 177 ve alan kredisi 107 yani 25 kredi daha alırsam 192 olacak ve ne olursa olsun mezun olabilirmiyim…teşekkürler

  32. slm mrb i günler ben 3 dönem sınav bitti hesapladım 67 kredim var. ZORUNLU DERSLER KISIMINDAKİ DERSLERİN HEPSİNİ GEMEK MECBURAİYETİNİ SINAVDA ARKADASLARDAN GRENDİM. peki zorunlu dersler kısımındaki 1. dönem hangi dersler varsa ben muaf veya başarılı olup getikçe zorunlu dersler kısına hern dönem yeni derslermi eklenecek yoksa sabit mi kalıyor sadece bnm hepsini bitirmeme baglımı? tşkler

  33. mrb admin bn 3. dönem sınav bitti. okuldaki arkadaslardan ögrendin zorunlu dersler kısmını seçmek ve bitirmek zorundasın dediler… bn zorunlu dersler kısmında bir çok ders getim ve 1. dönem zorunlu dersler kısmındaki dersler nasılsa 3 dneme kadar getiğim veya muaf olduklarım iinden çıkıyor yerine başka ders ekleniyor mu? yoksa daiama basından beri sabit siz muaf ve geçtikçe eksiliyor ve öylemi kalıyor ders eklenmiyor deilmi 147 aradın hayır saibittir ders eklenemez dediler şimdiden tşkler

  34. Merhaba, ben MAOL büro yönetimi öğrencisiyim. Bu ay 4.dönem sınavlarımı oldum. Geçmiş 3 dönemden kazanmış olduğum 62 kredim var. 2012 Eylül ayında yüz yüze eğitimlere başladık. öncelikli sorum liseyi kaç yılda bitirebiliyoruz? 2014 KPSS sınavlarına katılabiliyor muyum?

  35. 8 Dönemde okulun bitirilebileceği gibi 8 değilde 10 yada daha fazla dönemde okulu bitirme imkanı varmı yani zorunluluk varmı bu kadar süre içerisinde bitirilecek diye.
    ayrıca alanım genel kültür olarak geçiyor imam hatipe geçme imkanımız varmı teşekkürler..

  36. Merhaba ben 4 yıllık sisteme tabidim 9’uncu sınıfın 1. dönemini bitirdikten sonra okulla ilişkimi kestim. Ben bu 1. dönemin derslerinden muaf mıyım ?

  37. merhaba 4 yıllık genel kültür öğrencisiyim toplam 189 kredim var ortak kredim 44 dür son sınavada girdim başarılı geçti zorunlu dersim yok mezun olabiliyor muyum

  38. iyi günler benim bir sorum olucaktı ben 2012 8 eylül 1. ek sınava girdim ve mezun oldum ve şuan örgün bir üniversitede okuorm diploma olarak geçici mezuniyet belgemi götürmüştüm şimdi diplomamı almak istiyorum ne yapmam gerek dilekçe mi yazıcam yoksa il halk eğitimde hazır mıdır bankaya 10 tlde yatırmadım ayrıca

    • Açık Öğretim Lisesinden mezun olarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerin diplomaları, sınav sonuçları açıklandıktan 2 ay sonra öğrencilerin belirttiği adres illerinde bulunan Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğüne gönderilmektedir. Daha önceki dönemlerde mezun olup diplomasını alamayan öğrencilerin Açık Öğretim Lisesine bir dilekçe ile başvurarak diplomalarını Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarından herhangi birine gönderilmesini istemeleri gerekmektedir. Ayrıca M.E.B. Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı) Teknikokullar/Ankara adresine şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin başvurması ile de diploma teslim edilebilir.

  39. ben aol öğrencisiyim ortak derslerimden ingilizce 4 kaldı mayısta ve temmuzda sınava girince geçemessem. alan kredilerim ve ortak kiredilerim tam olursa ek sınavda ingilizceden girip muaf olup liseyi bitirebilir miyim ?

  40. iyi günler.. ben şu an lise 3 e gidiyorum ama derslerim çok kötü ve bir yılda tekrarım bu senede kalırsam lise hayatım bitecek o yüzden okulu bırakıp meslek açık liseden devam etmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım ama şu an düz liseye gidiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

  41. merhaba bn 17 yaşındayım agustos 18 18 girecem lise 1 de kalkmıştım oda bidaha gittim oda 1 dönem bakdım dersler kötü bırakmıştım ögretim yılım 2010 2011 tasdiknamememii 14 02 2011 yılında aldım açık lise yazılacam 1 dönem 17 eylül ve 12 ekimmiş 2 dönem yeni kayıt yaptıracam 1 dönemle 2 dönem arasında farkvarmı yoksa aynımı şimdiden teşekkürler

    • Sizin için faktetmemektedir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri, 21 Ocak – 08 Şubat 2013 tarihleri arsında yapılacaktır.

  42. hocam toplam dönemim 15
    toplam kredim 86
    alan kredim 47
    kpss ye veya ygs ye kredim kaç olduğunda girebilirim .. ve bende mesleki eğitim merkezinden aldığım kalfalık belgem var bu belgeyle deniz kuvvetlerinde veya kara kuvvetlerinde uzman çavus olabilir miyim hocam yardımcı olurssanız seviniim ..

CEVAP VER