Açık Lise 2018 KPSS Formu Nasıl Doldurulur?

48
17.544 views
aöl kpss formu açık lise kpss

2018 Yılı KPSS sınavına Ortaöğretim (Lise) düzeyinde başvurular 03 -19 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Ortaöğretim düzeyinde KPSS sınavı 07 Ekim 2018 tarihinde ve saat 9.30’da yapılacak ve sınav 120 dakika(2 saat) sürecektir. Sınav ücreti ise 60 TL’dır.

2018 KPSS sınavı sınav tarihi itibari ile 2 yıl geçerlidir. Diğer ifadeyle 2018 KPSS sınavını kazananların yerleşme hakkı 07 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecektir.
KPSS başvurusu yapmak için buraya tıklayınız.

2018 KPSS Ön lisans – Ortaöğretim kılavuzuna ulaşmak için buraya tıklayınız.

Öncelikle KPSS 2018 formunu buraya tıklayarak indirin. 

Sıra geldi  formun doldurulmasına. Madde madde sırayla açıklayalım.


 

 

 

 

2018 KPSS formunun “Kimlik Bilgileri” kısmındaki 1-10 maddelerini kimlik bilgilerinize uygun olarak doldurun.

aciklise-2014-kpss-formu-2x

 

 

 

2018 KPSS formunun “İletişim Bilgileri” kısmındaki 11-13 maddelerini iletişim bilgilerinize uygun olarak doldurun.

aciklise-2014-kpss-formu-3

 

 

 

 

 

Açık Öğretim Lisesinde okuyan yada daha önce mezun olmuş olan öğrenciler 14. Madde “ORTAÖĞRETİM (LİSE) EĞİTİM BİLGİSİ” kutucuğunu işaretleyecektir.

OKUL ADI: Okul adına Açık Öğretim Lisesi yazılacaktır. Yandaki kutucuğa ise okuduğunuz ilin kodu yazılacaktır. Açık Öğretim Lisesinde her İl bir okul kabul edilmektedir. Bu sebepten her ilin kodu farklıdır. İlinizin okul kodunu görmek için buraya tıklayınız. Örnekte İstanbul ilinin kodu olan 349007 yazılmıştır.

OKUL TÜRÜ: Bu bölüme tüm Açık Öğretim Lisesi öğrencileri “Lise Programı” yazarak yandaki kutucuğa 20024 yazacaklardır.

MAÖL “Okul Türü” kodları aşağıda görüldüğü gibidir;

ALAN ADI: Açık Öğretim Lisesinde okuduğunuz alan ve kodu yazılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Alan adı maddesine öğrenim gördüğü Alan adı ve kodunu yazacaklardır. Örnekte Genel Kültür Alanı ve kodu olan 3283 yazılmıştır. Alansız okuyanlar ve alansız mezun olanlar buraya 9008 kodunu yazmaları gerekmektedir.
Bu kodlara, 2018 KPSS kılavuzunun 43. sayfasından (TABLO 4) ulaşabilirsiniz.  Açık Öğretim Lisesi Alan isimleri ve kodları şu şekildedir;

ALAN ADI                    KODU
———————-     ———
Genel Kültür                 3283
Fen Bilimleri                 1595
Sosyal Bilimler             2425
Türkçe Matematik       3303
Yabancı Dil                    2761
Alansız (Alan Yok)       9008

MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ise buraya tıklayarak ekrana gelecek olan 37-43. sayfadan “Tablo 4” bölümünü bulup okuduğu alan adı ve kodunu bulup işaretleme yapacaklardır.

OKUL NUMARASI: Açık Öğretim Lisesi öğrenci numaranız yazılacaktır.

MEZUNİYET TARİHİ: Mezun öğrenciler mezun olduğu yılı yazacaklardır. Açık Öğretim Lisesine devam eden öğrenciler ise bu maddeyi boş bırakacaklardır.

NOT SİSTEMİ: Açık Öğretim Lisesinde 100′ lük not sistemi uygulandığından bu maddedeki 100’lü seçenek işaretlenecektir.

DİPLOMA NOTU/PUANI: Mezun olan öğrenciler diploma notunu, devam eden öğrenciler ise bu maddeyi boş bırakacaklardır.

15. Madde: Açık Öğretim Lisesi öğrencileri bu bölümü boş bırakacaklardır.

aciklise-2014-kpss-formu-4

 

 

 

 

16. Madde: Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler KPSS ile birlikte 18 Ekim 2018 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. DHBT’ye katılmak isteyen adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu alanda işaretleme yapmayan adaylar, 18 Ekim 2018 tarihinde yapılacak DHBT’ye katılamazlar.

17. Madde: Bu maddeye sınava gireceğiniz sınav bölgesi ve kodunu yazacaksınız. Bu bölümde 2 tane tercih yapma hakkınız var. Sınav bölge ve kodlarını buraya tıklayarak ekrana gelen kılavuzun 9. sayfasından görebilirsiniz.

18. Madde: BİR KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMA DURUMU : Bir kamu kurumunda çalışanlar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı işaretleyeceklerdir. Diğer adaylar boş bırakacaklardır.

aciklise-2014-kpss-formu-5

 

19. Madde: İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ İSTEĞİ : Bu alanı işaretleyen adaylara Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş için geçici şifre üretilecektir. Bu işlem için adaydan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Bu şifrenin en kısa sürede ÖSYM’nin İnternet adresinden değiştirilmesi gerekmektedir.
20. Madde : ADAYIN İMZASI: İmzanızı atacağınız bölüm.

KPSS formu doldurulduktan sonra AÖL ve MAÖL’de okuyan öğrenciler, KPSS sınavı için gerekli olan belgeyi bölgenizde bulunan Açık Öğretim Lisesi işlerini yürütmekle görevlendirilen Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğünden alacaklardır. Bu merkezlerden alacakları yazı örneği aşağıdaki gibidir.

İLGİLİ MAKAMA

T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Adı : Soyadı : Baba Adı :
Anne Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi :

Yukarıda açık kimliği yazılı ………………………………………………., Açık Öğretim Lisesine, kayıtlı olup öğrencilik durumu aktif/donuk/silik, toplam dönemi ……….., ve toplam kredisi …………’dır. Bu belge 2018 KPSS sınavına müracaatında kullanılmak üzere söz konusu öğrencinin sınavın geçerlilik süresi içinde Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartlarını tamamlayarak mezun olabileceğini beyan etmesi üzerine verilmiştir.

……/…….2018                                                                                                      Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü adına
……………… Müdürü                                                                                                                           Adı Soyadı
İmza

 

SINAV/YERLEŞTİRME ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den
başvuracak adaylar hariç)
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den
başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER”
alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adaylar Banka dekontu, 2018 KPSS Formu ve  2018 KPSS sınavı için gerekli olan belgeyle birlikte başvuru merkezlerine giderek 2018 KPSS başvurularını yapacaklardır. 

48 YORUMLAR

  1. Gerçektende Emegi geçen herkese teşekkür ederim. Çok sıklıkla sorulan ve nasıl yapılması gerektiği bilinmeyen bir konu üzerinde açıklayıcı bir şekilde ifade etmişsiniz. Bir çok sitede ve arama sonuçlarında bulamadığım bir konuydu. Hakkı geçen herkesten Allah Razı olsun İnşallah…!!

  2. toplam kredim 204.240 kredi olna kadar sınavlara devam etmem lazım bu süre içerisinde kpss ve yatay geciş sınavına veya öss ye girdiğimiz zaman sıkıntı çıkarırlarmı özelıklede kpss de

  3. benim 105 kredim var 6.dönem bitti yaşım 38 kpss ve üniversite sınavına girme hakkım ne zaman ve nasıl olacak ben her ikisinede girmeyi düşünüyorum.

  4. 157 kredim var ve acık öğretim düz lise okuyorum bu yıl 35 kredi daha alabilirsem mezun olucam alanım uzun süre kayıt yaptırmadığım bir dönem (alan yok) diye degişmiş düz açık lise ve alanım yok kpss ye kayıt yapabilirmiyim?yaş sınırı varmı kpss de.

  5. merhaba KPSS sınavı için gerekli olan belgeyi biz kenmiz çıktısını alıpmı giyoruz halk eğitimi merkezi yoksa onlar veriyormu belgeyi bu paylaştıgınız dilekce örneyi olan belge ?

  6. Aöl lisesine hala devam etmekteyim 107 kredim var ve kpss ye gireceğim bu sınavda başarılı olursam iş başvuru şartlarında lise mezunu şartı olan işlere yaklaşımımız nasıl olacak bitirmek üzereyiz lise mezunu sayılırmıyız yoksa lise mezunu şartı yüzünden mahrum mu oluruz

  7. Merhaba ,
    Ticaret Meslek Lisesini Açık Öğretimden okuyordum ,
    ama şuan öğrenci durumu silik toplam kredim 141 KPSS sınavlarına girebilir miyim ?

CEVAP VER