2012 YGS LYS ÖSYS SINAVINA GİRİŞ ŞARTLARI

104
3.882 views

Aşağıdaki yazı güncelliğini kaybetmiştir.

2013 YGS LYS ÖSYS sınavına giriş şartları için tıklayınız.

2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinden Kimler Müracaat Edebilir?

Bilindiği üzere 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 03-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

A) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu;

  1. 1.      Aktif veya Donuk Öğrencilerden;

III. dönem sınav tarihinin ilk günü itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,
  • 17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.
  1. 2.      Silik olan Öğrencilerden;
  • 2011-2012 eğitim yılı II. dönem veya III dönem sınavlarına girmek için yeni kayıt/kayıt yenileme döneminde kaydını yaptıracak olan öğrenciler müracaat edebilir.
  1. 3.      Yeni Kayıt Yaptıracak Olanlar,
  • Lise düzeyinde eğitim veren herhangi bir ortaöğretim kurumundan tasdikname almış ancak halen herhangi bir okula kayıt yaptırmamış ve AÖL Açık Öğretim Lisesinin 23 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak olan yeni kayıt döneminde Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, AÖL Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda olanlar müracaat edebilir.
  • Öğrencilik durumu silik veya yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler katılabilecekleri dönem sınavlarını dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir.

Dikkat: 2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar: 28.07.2012 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihi itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlar (27.07.1995 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem sınava girebilecekler.
  • 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (27.07.1995 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,

B) Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları

C) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?

 2011 yılı ÖSYS Başvuru Kılavuzu için buraya tıklayınız.

  1. İlk defa müracaat edenler: Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne veya Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten liselere onaylatarak form alınan orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.
  2. Daha önce müracaat edenler: Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı başvurularında kullanacak il, okul ve alan kodları için buraya tıklayınız.

Açık Öğretim Lisesinde Alan yok olarak kayıtlı ve 27-28 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak III. Dönem sınavı sonrasında mezun olabilecek durumda olan öğrenciler kodlama yaparken 9009- Diğer seçeneğini işaretleyeceklerdir.

104 YORUMLAR

  1. admin bey şimdi açıköğretimde zorunlu dersler var bunları vermeden mezun olma ihtimali varmı yani naptıysam başaramadım o zaman mezun ederlermi bide diploma normal bi lise diploması gibimi yani notu nasıl yazılır ltfn yardımcı olun ! bi sorum daha olcak ? şimdi açık öğretimde diyelimki 192 kredi tamamlamadım öss sınavına gircem kazanırsam o zaman nasıl olcak mezun ederlerdmi? ltfn yardımcı olun! saygılar…

    • Ortak dersleri ya vermek yada muaf olmak zorundasınız. Alacağınız diploma örgün eğitimde verilen diploma gibidir. ÖSS sınavını kazananlar için geçmiş dönemlerde ek sınavlar açılmıştı.

  2. merhaba ben açıklisede okuyorum 6 dönemde 118 kredi aldım.ygs başvuruyla ilgili o kadar kafam karıştı ki.ne yapmam gerekecek nasıl başvuru yapılır biri bana yol gösterirse çok sevinirim

  3. admin bey şimdi açık öğretimden örgün eğitime geçme hakkı tanındı. peki ben açıköğretimde lise 3ü okuyorum örgün eğitime geçtim diyelim kaçta başlıcam o zaman ?

  4. admin bey bu zorunlu derslere bi çare yokmu yani MAT. İNG. KİMYA BİOLOJİ FİZİK GEO. gibi derslere bu devlet bi alternetif bulamazmı şimdi binlerce öğrenci bu dersler yüzünden mezun olamıyo e buda hakaret değilmi zaten biz açıköğretimliler normal bi lise öğrencisi kadar devletten yararlanmıyoruz hatta devletln yanında öğrenci sınıfına bile girmiyoruz hiç bi hak tanınmamış bize hiç bi sosyal etkinlik yok en azında bu zorunlu dersleri seçmeli yapsalar daha iyi olmazmıydı : ÖĞRENCİYİZ : askerlik tecili yok ÖĞRENCİYİZ : iett indirim kartı alamıyoruz bu nasıl öğrencilik bunlara rağmen bide en zor dersleri zorunlu yapmışlar e bu derslerinde dershanesiz başarılmayacağı kesin madem bu haklar bize tanınmıyo en azında bu zorunluluğu kaldırsınlar yani bizim sesimizi MEB. duyuracak kimse yokmu ltfen eğer siz duyurabilirsreniz duyurun ki bilsinler ki bizde çok zor durumdayız . haberler de çıkıyo: türkiyenin eğitim seviyesi düşük diye e nasıl olmasın şimdi bu zorunlu dersler olmasaydı yılda 100 binlerce öğrenci sadece açıköğretimden mezun olcaktı LTFEN SESİMİZİ DUYURUN ARTIK Bİ DÜZENLEME GELSİN ARTIK bide herşeye rağmen bu zorluklara rağmen 192 kredi yide toplamak zorundasın bide eğitim seviyemiz yükselsin diye çalışıyorlar …

  5. admin bey : madem bize öğrenci kimliği vermişler ve bunun arkasındada bu kimlik sahibi türkiyenin her yerinde lise öğrencilerine sağlanan bütün kolaylıklardan yararlanır diye yazmışlar. şimdi madem öyle bize ndn iett kartı verilmiyo yoksa yalanmı konuşuyolar yada bu insanları ndn kandırıyolar

    • Paso öğrencilere belediyelerin verdiği hizmetlerdendir. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerininde indirimli öğrenci kapsamına girmesi için belediyelerle iletişime geçmeniz gerekir.

  6. istanbul belediyesimi yoksa oturduğumuz ilçenin belediyesimi de ilçenin belediyesi ise nasıl yapcaz yani napcaz biraz ne yapmamız hakkın da bize yardımcı olurmusunuz.!

  7. merhaba admin bey sizin Fatihdeki Açık Lise dershanesinden bi bilginiz varmı? varsa soracğım şu: hafta içi ders saatleri akşam kaça kadar sürüyo hafta sonu kaçta başlar ve ben şuan 6. dönemi okuyorum ama ben dershanede 9. sınıf derslerini almak istiyorum baştan bütün konuları öğrenmek istiyorum mümkünmü acaba

  8. Merhaba admin ben Mesleki Açık Öğretim Lisesinde okuyorum ve durumum bu ;

    Okul / Alan – Bölüm : MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ – 4 YILLIK / BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
    Öğrencilik Durumu : AKTİF
    Toplam Dönemi : 18 AOL’de Okuduğu Dönem : 10
    Toplam Kredi : 183 Alan Kredi : 0
    Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR

    Şimdi sorum şu olacak ben yüzyüze eğitimlere gidemiyorum ve A.Ö.L ye geçmek istiyorum sanırım artık bir dilekçe ile oluyor bu iş. Ben bu dilekçeyi verip A.Ö.L ye geçtiğimde eğer 9 kredi daha alırsam mezun olabilirmiyim yoksa karşıma yine alan dersleri mi çıkacak. Yada Genel Kültür alanını seçme imkanım varmı o zaman mezun olmam daha kolaylaşacak sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim haftaya dilekçeyi vericem..

    • Kaydınız Açık Öğretim Lisesine Alansız olarak kabul edilir. Karşınıza MAÖL’de girmediğiniz veya vermediğiniz/veremediğiniz ortak dersler çıkacaktır. Bu ortak derslerinizin tamamını başarmanız yada muaf olmanız durumunda ve Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarmanız durumunda, toplam kazandığınız krediyi en az 192 veya üzerine çıkardığınız taktirde 1 dönemde mezun olma ihtimaliniz var.

  9. Zorunlu dersler kısmında sadece Dil ve Anlatım dersi görünüyor ve ben 3 gün sonra açıklanacak sınavlarda o dersi de verip kredi toplamına da ulaşırsam mezun olabilirim yani öyle mi? 6 tane ortak dersten de muaf görünüyorum şu an.. Birde mezun olduğumuzda bize özel mesaj mı gelicek nasıl olucak diplomalar kaç ay içerisinde elimize ulaşır? Vakit ayırıp cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

  10. Bir sorum daha olacak kaç kıredi almam gerekiyor bide 6 dönemin tamamlanmıs olması gerekiyor ve ocak ayı sınavına gırmeden ygs baş vurular bitiyor ve benim ocak ayı sınavından sonra 6 dönemim tamamlanıyor kaldıki benim 2013 ygs ye girmem gerekiyor ne yapa bilirim

  11. Verdiğiniz cevaplar için çok tsk ederim ama son bir sorum daha olacak yani benim 2013 ygs baş vurman imkansızmi yada bir çaresi varsa söyler misiniz şimdi den tsk ederim zaman ayırdığınız için

  12. toplam dönem:9
    aöl’de okudugu dönem:5
    toplam kredi:160
    alan kredi:49
    yüz yüze egitimi tamamlamak için 2 döenm kaldı yani 2013 ygs ye girebilr miyim ?

  13. Benim iki sorum olacak.
    Toplam dönemi : 6
    A.Ö.L’de okudugu dönem: 2
    kredi : 112

    bu şartlar ile 2012 ygs’ye girebilirmiydim ?

    ve diğer sorum ygs sınavına girmek için toplam dönemin mi 6 olması lazım yoksa, a.ö.l ‘ de okudugu dönem sayısımı geçerli ?

    Şimdiden Teşekkürler ..

  14. toplam kredim 124
    alan kredisi:41
    aol de okuduğum dönme:4 acaba 2013 ygs sınavına girebilir miyim seneye 93 kredi oluyıo mesleki açı k lise de okuyorum bir de ben kadirlide oturuyorum kadir lide açık lise yok tu osmaniye ye kayıt yaptırdım lise 3 te yani 5. 6. dönem de başlattılar lise 2 de ayrıldım 1 dönem de ve lise 2 nin atölye derslerin muaf olduğu için devamsızlık tan sınıf tekrarısın dediler kadirli ye açılmış sonra dan kayıt yeniledim şimdi beni lise 2 den 3. 4. dönem de başlattılar sence ben sınıf tekrı diye bir sene geri e atmalrı doğru mu ?

  15. öncelikle bu site için tşekkürler..ben aöl öğrncisiyim 2013 e kadar 102 krediyi tamamlayablirm.ygs yi kazanırsm geri kalan kredileri nasıl verebilrm.sağlık yada tıp okumak istyrum.ileride sorun olurmu acaba.ygs nisan ayında yapıldığı içn 2013 nsanına kadar 150 civarnda kredi alırım.kalan 42 krediyi üniversite okurken mi verecm.beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

    • Nisan ayından sonra Ağustos ayında 3. sınavlarda kalan kredinizi tamamlarsanız. Üniversiteyi kazanıp kayıt tarihlereinde mezun olamadığınız taktirde kaydınızı yaptıramazsınız.

  16. Merhaba 2013 ygs sine başvurmak isitiyorum başvurabilmem için sizden bir bilgi almak istiyorum açık lisede okuyorum dönemim 5 ocak taki sınavla 6 olacak kredim şu an 71 başvurabilir miyim? teşekkür ederim

  17. Merhaba,hocam şimdi bende alan yok yazıyor alanda seçemedim bu neyin nesidir? birde 2013 ygs sınavına girdim diyelim 12 krediyle mezun olamadım ek sınava dahil olabiliyormuyum? zorunlu derslerde ek sınavda alınabiliyormu..ilginiz için şimdiden teşşekkürler..

  18. benim şu an 101 kredim var 2014 ygs sınavına girmek istiyorum 2014 aöl ocak sınavlarında sadece 8 kredi için giricem ama aöl sınavları ygs başvurularından sonra oluyo gerçi 2014 ygs başvuruları ne zaman olacağı belli değil ama muhtemelen aöl sınavalrından önce olur ben o zaman başvuru yapıp sonra ocak sınavlarına girebilirmiyim toplam dönem 9 olacak sadece 8 kredi için giricem ygs ye başvurabilirmiyim

    • Sizin durumunuzdakiler için her sene ek sınav yapılıyor. Esik kredinizi ek sınavla tamamlaybilirsiniz. Tavsiyemiz 2013 yGS sınavına girmeniz yönündedir.

  19. evet ama ek sınavalrında belli şartları mesela 8 dönem bitirmek gibi hem benim bulunduğum şehirde ek sınav yapılmıyor belli şehirlerde yapılıyor ben bir şey daha sormak istiyorum ygs sınavına başvuru şartlarından bir tanesi 192 kredinin olması nasıl oluyoda 192 den aşağıda olanalrda ygs ye başvurabiliyor aöl sitesinde de bu sitede de o şartlar yazıyor bir problem çıkmaz herhalde

  20. merhaba benim bölümüm türkçe matematik
    toplam dönem 10
    aol de okuduğu dönem 2
    kredi 142 alan kredi 43 2013 ygs ye başvurabilirmiyim ilgnz için tşkler

  21. adminim ben 4 sefer sınava girdim ve 5 sınavda giremedım bu 2013 1 dönem sınavında oluyor 6 girişim kredımde 80 2013 1 dönemndekı sınava girsem ve krdeımı 102 yaparsam hak kazanıyormuyum admınım benı aydınlatırsan bu konuda cok memnun olurum

  22. admınım benım kafama takın nokta 5 sınawa giremedım ve benım 2013 1 dönemındekı sınavda 6 oluyor 5 sınawa girmedn ygs hak kazana bılıyormuyum admınım

  23. Slm benim 168 kredim var ek sinavada girdim donemim 15 alan kredimde 75 ek sinav sonuclari belli deyil henuz zaten cok iyi de gecmedi bende bas vuru yapabiliyommu ygs ye soruml lu dersimde yok tamamini basardim sadece kredi eksigim var sizlerden bilgi istiyorum.

  24. 2014 yılı uygulamaya konulacak olan üni.giriş sisteminde değişiklikler olacağı konusunda haberler var bu değişiklik 2014 yılı sonu uygulamaya konulacakmış 2014 yılında ygs girilecekmi çünkü şu an 11.sınıf öğrencileri ygs ve lys ye çalışıyorlar yeni uygulamaya tabi olunacakmı

CEVAP VER