2013 YGS LYS ÖSYS SINAVINA GİRİŞ ŞARTLARI

766
35.404 views

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinden Kimler Müracaat Edebilir?

Bilindiği üzere 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 02-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

A) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında AÖL- Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu;

  1. 1.      Aktif veya Donuk Öğrencilerden;

III. dönem sınav tarihinin ilk günü itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,
  • 17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.
  1. 2.      Silik olan Öğrencilerden;
  • AÖL Açık Öğretim Lisesi 2012-2013 eğitim yılı 2. dönem veya 3. dönem sınavlarına girmek için yeni kayıt ve kayıt yenileme döneminde kaydını yaptıracak olan öğrenciler müracaat edebilir.
  1. 3.      Yeni Kayıt Yaptıracak Olanlar,
  • Lise düzeyinde eğitim veren herhangi bir ortaöğretim kurumundan tasdikname almış ancak halen herhangi bir okula kayıt yaptırmamış ve AÖL Açık Öğretim Lisesinin 21 Ocak – 08 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak olan yeni kayıt döneminde AÖL Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, AÖL Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda olanlar müracaat edebilir.
  • Öğrencilik durumu silik veya yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler katılabilecekleri dönem sınavlarını dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir.

Lütfen Dikkat: 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken şu hususlara dikkat ediniz: 20.07.2013 tarihinde yapılacak olan 3. Dönem sınav tarihi itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlar (20.07.1995 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2013 eğitim öğretim yılı sadece 2. dönemi kayıt yenileme hakkı olacağından 1 dönem sınava girebileceklerini.
  • 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (19.07.1996 ve daha önceki doğumlu olanlar) 2012-2013 eğitim öğretim yılı 2. ve 3. dönemi kayıt yenileme hakkı olacağından 2 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,

B) Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları

C) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?

 2013 yılı ÖSYS Başvuru Kılavuzu için buraya tıklayınız.

  1. İlk defa müracaat edenler: Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne veya Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten liselere onaylatarak form alınan orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı başvurularında kullanacak il, okul ve alan kodları için buraya tıklayınız.

Açık Öğretim Lisesinde Alan yok olarak kayıtlı ve 20-21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak 3. Dönem sınavı sonrasında mezun olabilecek durumda olan öğrenciler kodlama yaparken 9008 seçeneğini işaretleyeceklerdir.

AÖL 2013 YGS Formu Nasıl Doldurulur? Bu sorunun ayrıntılı yanıtı için tıklayınız.

 

 

 2014 YGS giriş şartları için tıklayınız.

 

 

 

766 YORUMLAR

  1. hocam ortak kitap lardan gecılmeden yada muaf olmadan dıplomamı alamam.. bunda bı kolaylık saglamıyorlar mı … nasıl bı adalet bu.zaten alan adı altında aynı kıtabı 2 kez sınav oluyoruz… bunasıl düzen akıl verin hocam uyuyamaz oldum.. zaten zor sartlarda okuyoruz… sankı bız ıstedık gıtmemeyı.. hocam neyapabılırz sıNavda ALLAH’ın iznıyle kaznacak olsam dıplomamyı alamadıgım için gidemeyecek mıyım…..

  2. merhabalar benım suan 106 kredım var. bu gun ösys sınavı ıcın başvurdum toplam dönemım 7 .bu yıl 3 sınavda 30ar kredı alırsam 196 olup mezun olabılıyorum ancak alamazsam eger ek sınav kesın yapılır mı ve genel olarak ne zaman aralığında yapılıyor.?

  3. Hocam merhaba benim 112 kredim var alan kredimde 60 larda donemim 9 bu sene ygsye basvurup ek sinavlarla aol bitirip universteye basliyabilirmiyim

  4. İyi akşamlar ben 1986 doğumluyum bazı yorumları okudum dikkatimi çekti ygs siınavına başvurmak istiyorum yaş sınırımı var merak ettim.Birde aöl devam ediyorum bölümüm Sosyal bilimler,kredim 160muhtemelen ocak sınavında 182 yaparım inşallah mayısta son sınavla mezun olurum eğer sınava girersem SAĞLIK bölümü istiyorum bu mümkünmü bir sözelci olarak?.Araştırdım Lys2 ve 3’e girebiliyorum yaş sınırı varsa çok üzülürüm aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

  5. slm…

    ygs ve lys imtihanına girmek için gereken şart 102 kredimi dir …

    benim 80 kredim var ama bu sene 6. döneme gireceğim ama ek sınavla birlikte benim de mezuun olma şansım var …

    faraza bu sene bitiremiyecek bile olsam şansımı denemek istoyorum…

    ilgilerinize müteşekkirim…

  6. iyi aksamlar lıse 3 te okuldan tasdıknamemı aldım ve acık ogretım lısesınden devam etmek ıstıyorum kayıt tarıhını ogrenmek ıstıyorum

  7. ben ygs ye başvurmak istiyorum 30 07 2012 mezunum açık liseden diplomamı almadım diploma parasını yatırdıktan sonra alıp kaydolcam ama bazı kişiler diplomayı alamamış 2013 ün diploma parası belli deyil diye acaba dedikleri gibimi öyleyse kayıt yaptıramayacak mıyım

  8. ben aöl lisesi sosyal bilimler öğrencisiyim alan ders kredim 60 ortak ders kredim 137 ösym girebilirmiyim bide bu lys ne oluo aceba bilgi almam mümkünmü

  9. merhaba benim alanım 76 kredi sözel bölümündeyim ygs ye kayıt olunnca alan kodumu yazmam gerekicek mi ?alan kodum 2425 mi ? şimdiden teşekkür ederimm ……

  10. benim şuan 110 kredim var ve ygs lysye baş vurabilirmiyim alan yok ve biryerleri kazansam gidebilirmiyimn 15 20 kredim kalsa ünide wesem olurmu şartmı 192 kredi

  11. Mrb hocam benim..
    Toplam donem ; 5
    Aol okudugu donem :1
    Toplam kredim 96
    Simdi bnm toplam donemimi 8yapmam lazimmi yoksa aol okudugu donemimi 8yapmam lazim ??
    Bu arada daha hic sinava girmedim aldigim 96krediyi lise iki terkten okul kredisi 96 verdiler…
    96 ya ek 96kredi dahami almam lazim yoksa ayri bi 192kredi almam lazim lutfen yardimci olunuz

  12. merhaba açık öğretimde bütün alanlarda aynı kod mu yani 9008 mi kullanılıyo alan ve alansız öğrencilerde aynı kod mu geçerli ? şimdiden teşekkürler …..

  13. merhaba ben lise 3ü bitirdikten sonra bu yıl açık öğretim lisesine kayıt yaptırdım toplam kredim 156 1995 doğumluyum henüz açık öğretim lisesi sınavlarına girmedim dönemimde 1 yazıyor.. bu yıl ygs sınavına girebilirmiyim ?

  14. toplam 140 kıredim var lys ye gie bilir miyim 8 dönem sınavına girecem sınavı kazandım diyelim ünüversiteye direk geçe bilecekmiyim yoksam mezun olup öglemi geçecem

  15. Selamlar ek sınav sonucu açık liseden mezun oldum.Sayılı gün kaldı öğrenime çok sonradan başlamış biri için YGS nasıl başvururum kısa ve öz olarak anlatabilecek varmı.Alan kodlarına göre illerdeki numaralar tutmuyor ben alansız olarak bitirdim Antalyadayım nasıl başvuru yapabilirim

  16. şuan artk açik ögreim lisesndn normal liseye geceblrmyiz benim 110 kredm war ocaktaki sinawla 130yapcm en kötü bu sene 2. dönem normal düz liseye gideblrmym we kacnci sinftan dewam edrim

  17. Hocam ben and.lis.4.sınıfından aöl.geçtim.19/20 ocak da I.dönem sınavına gireceğim.28/07/1995 doğumluyum. 3.dönem sınavına girecek miyim. Ayrıca and lis.204 kredim geldi. Aöl.hiç kredim yok ygs ye girebilir miyim. Acele cevap bekliyorum. Teşekkürler.

    • YGS girebilirsiniz. 20-21 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (19 Temmuz 1996 ve daha önce doğanlardan) silik, donuk ve ya aktif öğrencilerimiz III. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

  18. slm admın bnm 157 tolam kredım ve alanda 76 kredım var unversteye basvurabılırmıyım ?
    bıde kazandm dıyelım yerleştım ama lıse dıplomamı alamadım ne olacak yerleşmem ıptalmı olacak? bı cvp beklıyom acılen

  19. ben aöl de okuyorum alan yok toplam dönemim 8 kredim 143 alan kredi 0 2013 ygsye kayıt yaptıracam ama mezun olamadım bu yüzden diploma puanım nasıl olacak ygs ye hiç ek puan eklenmiyecek mi?

  20. 1992 de düz liseden mezun oldum.9 Eylül mühendislik mezunuyum.Tekrar sınava girmek istiyorum.Hangi yolları takip etmeliyim.Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

  21. Ben açık lisede okuyorum , mezun olmam için 8 kredim kaldı..Ygs’ye başvuru yapcam fakat ilk halk eğitimden mezun olmadığım için belge almam gerekiyo mu ? Ne yapcağımı tam olarak bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

  22. Merhaba benim birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim..
    1.si, ben lise son sınıfım 2.dönem açık lise kayıtları başladığında geçiş yapmak istiyorum. Fakat 9.sınıftan bir sorumlu dersim var. Şayet açık öğretime geçiş yaparsam bu sorumlu dersi nasıl verebilirim ya da muaf mı olurum?
    2.si YGS ve LYS sınavlarında, açık öğretime 2.dönem geçiş yapan öğrencilere bir kısıtlama getiriliyor mu? Yani 2.dönem geçenler bu sınavlara kayıt olup giremiyecek gibisinden söylentiler duydum, endişelendim.. 🙂
    3.sü ise diyelim ki ben açık öğretime geçtim. Geçtiğimde örgün öğretimdeki notlarıma göre belli bir krediye sahip olacağım. Fakat bu sahip olduğum kredi mezun olmama yeterli olmuyor… Öğretimim bir dönem uzar mı ? Her dönem en fazla 30 kredilik ders alındığını biliyorum. Bunu da hesaba katarak soruyorum… Yani Sahip olduğum kredi+30 kredi mezun olmam için yeterli değilse…

    Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım, tekrar teşekkürler…

    • 1.Sorumlu olduğunuz dersler AÖL’de karşınıza çıkacaktır.
      2. YGS kayıtları ayın 15’ine kadar sürmektedir.
      3. Geçtiğiniz derslerin haftalık saati toplamı kadar kredi alacaksınız. Size verilen krediyi 192 krediye ne zaman tamamlarsanız o zaman mezun olacaksınız.

  23. HOCAM EGER BENIM SORUMU CEVAPLARSANIZ. SIZE DUA EDERIM BENI SU SIKINTIDAN KURTAR BEN M.A.O.L OKUYORUM. MESLEKK DERSLERIMIN HEPSINI BITIRDIM 110 KREDI YALTIM. KULTUUR DERSLERIMDEN ISE. 130 YAPMAM LAZIM BENIM SUAN KIREDIM. ISE 50 KIREDIM VAR DAHA. 80 KREDI DAHA ALMAM. LAZIM YGS YE GIRE BILIIRMIYIM. GIRSEM MEZUN OLMADAN UNUVERSITE OKUYA BILIRMIYIM

  24. daha önce tam olarak cvp alamadığım için tekrar yazıyorum lütfen ayrıntılı bi şekilde cvplarmısınız 🙁 bn aolde 5 dönem okudum 6. dönemm şuan kredimse 96 kredi ygsye girmek istiyorum en azından şansımı denemek napabilirim bi cvp yazarmısınız lütfen 🙁 mezun olmak konusuna gelince önümde 3 dönem var 30 kredi yapar eğer alırsam bide ek sınav hakkım var 6 kredim oraya kalıyo onuda alırsam mezun olabilirm bu yıl neden giriş hakkım yok lütfen cvplayn :((( hiçbirşey olmasada en azndan şansmı denemek istiyorum :(((((

  25. hocam size bi yorum bırakmıştım yorum silinmiş galiba sorumu tekrar soruyorum. ben aöl okuyorum kredim 150 alan kredim 80 ygs için geçen senede baş vurmuştum lise bitmediği için tercih yapamadım bu sende kendimi ayarladım ve lise bitiyo ygs başvurusunu yaparken ” herhangi bi orta öğretimde son sınıfta okumaktayım” seçeneğini seçince bana hatalı öğrenim durumu seçtiniz diyor orada bitirme yılı 2012 yazıyor sorun o yıl da olabilir mi veya sorun ne??
    bu soruma bi açıklık getirirseniz çok sevinecem çünkü sınav başvuru tarihinin son gününe az kaldı ne yapmam gerekiyo yardımınızı bekliyorum..
    SAYGILAR…

    • Açık Öğretim Lisesine halen devam edip okuyanlar Öğrenim Durumu Bölümüne “Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım” yazarak yandaki kutucuğa 1 kodunu yazacaklardır. Bitirme yılını boş bırakacaksınız.

  26. hocam sizin söylediğinizi yapıyorum ama geçen yıl da kayıt yaptırırken bitirme yılını 2012 yazmışlar ve bu sene ben bireysel olarak baş vurunca bitirme yılını değiştiremiyorum buna nası bi çözüm bulabilirim???

  27. Merhaba Hocam, YGS ye girmek istiyorum. Açık öğretim lisesi genel kültür alanından 2012 yılında mezun oldum. Henüz diplomamı almadım. Daha önce kpss ye girerken halk eğitim merkezinden diploma yerine geçen bir belge almıştım ama ösym nin istediği evraklara bakınca diplomanın noter onaylı halini istediklerini öğrendim. Acaba ne yapmalıyım. halk eğitimden edindiğim geçiçi mezuniyet evrağımla mı başvurayım yoksa bahçelievlerden diplomamı mı alayım 🙂 Lütfen beni aydınlatınız. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla…

  28. merhaba sınav yerleri açıklandı ben baktım da sınav yerim cumartes günü başka bir okulda yazıyo pazar günü başka bir okul yazıyo ayrı yerler yani kafam çok karıştı bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim …

  29. iyi aksamlar hocam bir sorum olacaktı okuduğum dönem 3 kredim 100 ygs ye başvurabilir miyim ? size sonsuz teşekkur ediyorum herkese yardımcı oluyosunuz.

  30. merhaba hocam ben aol de 3. dönem sonunda mezun olcam ösym de 9008 kodunu işaretlememiz gerekirken okul müdürü alanım olan tm i işaretledi herhangi bir sorun olur mu ? ösym i aradım biz zaten lise son sınıfa devam etmeym olarak ayarlıcaz dilekçeye gerek yok dedi.

CEVAP VER