2013 YGS LYS ÖSYS SINAVINA GİRİŞ ŞARTLARI

766
35.403 views

2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinden Kimler Müracaat Edebilir?

Bilindiği üzere 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 02-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

A) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında AÖL- Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu;

  1. 1.      Aktif veya Donuk Öğrencilerden;

III. dönem sınav tarihinin ilk günü itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,
  • 17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.
  1. 2.      Silik olan Öğrencilerden;
  • AÖL Açık Öğretim Lisesi 2012-2013 eğitim yılı 2. dönem veya 3. dönem sınavlarına girmek için yeni kayıt ve kayıt yenileme döneminde kaydını yaptıracak olan öğrenciler müracaat edebilir.
  1. 3.      Yeni Kayıt Yaptıracak Olanlar,
  • Lise düzeyinde eğitim veren herhangi bir ortaöğretim kurumundan tasdikname almış ancak halen herhangi bir okula kayıt yaptırmamış ve AÖL Açık Öğretim Lisesinin 21 Ocak – 08 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak olan yeni kayıt döneminde AÖL Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, AÖL Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda olanlar müracaat edebilir.
  • Öğrencilik durumu silik veya yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler katılabilecekleri dönem sınavlarını dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir.

Lütfen Dikkat: 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken şu hususlara dikkat ediniz: 20.07.2013 tarihinde yapılacak olan 3. Dönem sınav tarihi itibariyle;

  • 17 yaşını doldurmamış olanlar (20.07.1995 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2013 eğitim öğretim yılı sadece 2. dönemi kayıt yenileme hakkı olacağından 1 dönem sınava girebileceklerini.
  • 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (19.07.1996 ve daha önceki doğumlu olanlar) 2012-2013 eğitim öğretim yılı 2. ve 3. dönemi kayıt yenileme hakkı olacağından 2 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak mezuniyet şartlarını hesap etmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,

B) Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları

C) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?

 2013 yılı ÖSYS Başvuru Kılavuzu için buraya tıklayınız.

  1. İlk defa müracaat edenler: Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne veya Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten liselere onaylatarak form alınan orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı başvurularında kullanacak il, okul ve alan kodları için buraya tıklayınız.

Açık Öğretim Lisesinde Alan yok olarak kayıtlı ve 20-21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak 3. Dönem sınavı sonrasında mezun olabilecek durumda olan öğrenciler kodlama yaparken 9008 seçeneğini işaretleyeceklerdir.

AÖL 2013 YGS Formu Nasıl Doldurulur? Bu sorunun ayrıntılı yanıtı için tıklayınız.

 

 

 2014 YGS giriş şartları için tıklayınız.

 

 

 

766 YORUMLAR

  1. Merhaba ben ygsye kayıt yaptırdım şansımı denemek adına bilgilendirdiğiniz için öncelikle tşkkür ederim 🙂 bi sorum daha olucaktı şimdi 3 dönem sınav oluyo yılda bunun yanı sıra ek sınav hakkımz var diye biliyorum ben ek sınav hakkımı hiç kullanmadım ama bu yıl mezun olma şansım olması için ek sınav gerekili ek sınavda 30 kredi sınırlı olduğunu biliyorum bu doğru değilmi 😕 daha sonra bu ek sınav tarihleri ne zamana denk geliyo ve üniverste kazandık dielim ne zaman en son kayıt yaptırılıyor şimdiden çok tşkkürler 🙂

  2. merhaba geçen dönem alanımı degiştirdim fen bilimlerınden genel kültüre geçtim ders seçimi yapmama rağmen şimdi sınav bilgilerime bakınca seçtiğim dersler değilde farklı derslerden sorumlu oldugumu gördümm çok şaşırdım ne yapıcağımı bilmiyorum acaba nedenini öğrenebilir miyim ?

  3. mrblar ben kredilerimi tamamladım mezun olmam için zorunlu dersleri ya geçmem yada muaf olmam gerekiyormuş benim zorunlu derslerim sayısal olduğundan geçemiyorum bu yüzden muaf olucam. Muaf olmak için 3 defa sınava girmek gerekliymiş ben 1 defa girdim bugünkü sınavda 2 olacaktı ama sabahki sınavı kaçırdım unutmuşum malesef 🙁 Eğer girseydim 2.dönem mezun olabiliyordum. Şimdi eğer 2.dönem o derslerden geçemezsem 3.dönem mezun olucam. Acaba lys’ye girmemde bi sorun olurmu? Birde 3.dönem sınavları ağustosta açıklanıyormuş lys’ye girdiğimde okul puanım eklenmezmi? 🙁 Bilgilendirirseniz sevinirim.

  4. 3.dönem sınavı 18 ağustosta açıklanıyo, lys tercihleri yada sonuçları ne zaman açıklanır.
    Bide ösys sayfasında şöyle bir yazı var;
    Ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucuna rağmen 7 Haziran 2013 tarihi itibariyle hâlen ortaöğretim kurumundan mezun olamayan öğrenciler, bu durumlarını 19 Haziran 2013 tarihine kadar resmi belge ile Merkezimize bildirdikleri takdirde bu adayların OBP.lerinin çarpılacağı katsayılar yarıya düşürülmeyecektir. Bu adaylar, kılavuza ekli Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Dilekçede bu durumlarını ayrıntılı açıklayarak, 07 Haziran 2013 tarihinde hâlen öğrenci oldukları` yazılı okul onaylı resmi belgelerini, 8-19 Haziran 2013 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.19 Haziran 2013 tarihinden
    sonra ÖSYM’ye ulaşan belgeler ile elinde resmi belge olmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
    Benim belge falan götürmem gerekirmi?

  5. İyi günler, açık liseyi bitirmek için bütün zorunlu dersleri mi geçmek gerekiyor bununla birlikte ortak dersleri de geçmek zorunda mı bir öğrenci..
    ve zorunlu dersten 3 defa girip kalınca muafiyetle birlikte o kredi de ekleniyor mu…
    diğer bir sorum da: krediyi tamamlayamayan öğrenci bu kredileri zorunlu dersler bittiğinde seçmeliler ile tamamlasa bu krediler ile mezun olabilir mi? teşekkürler.

  6. merhabalar ben 7 dönemde 152 kredi aldım we ygs sınavına basvurdum ama benim 24 tane zorunlu dersim war bu zorunlu derslerımı wermeden mewzun olabılır mıyım

  7. Açık lisede okuyorum ygs için ösymeye basvurdum ve giriş belgemi aldım bu belgeyi halk Eğitim merkezine onaylatacakmıyım ilk kez gırıcem teşekkürler

  8. cansu avsar ösymye başvurmuş giriş belgesini almış ve onaylatmamış şimdi benim aklım karıştı sorum ise şu BEN ÖSYM İÇİN BANKADAN DEKONTUMU ALIP HALK EGİTİME GİTMEDEN BİR DÜZ LİSESİNE GİDİP FORMU DOLDURUP VERDİM VE BANA ÇIKTISINI VERDİ YANİ ŞİFREM VAR ADAY İŞLEMLERİME GİREBİLİYORMM YANİ BENİM YGSYE KAYDIM YAPILMIŞ DURUMDA DEĞİL Mİ ?

  9. slm hocam ben açık lise okuyorum 118 kredim var bende bu sene kayıt yaptırdım ygs ye 3. dönem kredım tamamlayamasam ek sınva girip unv kazanrsam kayıt olunur mu ?

  10. slm admin benim bir sorum olacak şimdi açık lisede benim 141 kredim var bu seneki ygs sınavına başvurdum ÖRNEĞIN polislik için istenilen ygs puanı 270 ve ben 270 puan alırsam yani ygsden istediğm puanı alırsam nasıl olacak 141 kredi ile yardımcı olun lütfen

  11. benim alanım fen bilimleri idi. kayıt durumum silik olduğu için kaydımı yenilettim alan kalkmış. bende ösym fen bilimleri olark yapmştım sıkıntı olr mu. halk eğitim merkezine gittm olmaz dediler. şimdidn tşk..

  12. admin kusura bakmayın ben şöyle demek istedim 141 kredim var eğer polislik kazanırsam ygsde ve aölde menzun olmak için 192 kredi gerek nasıl olacak eğer polisligi kazanırsam gidemeyecekmıyım yani polis okuluna kayt yapabilecekmiyim

  13. sayın hocam çok özür dileyerek tekrar konuyu size iyi bir şekilde anlatmak isterim efendim şimdi benim aöl de 141 kredim var ben 2013 ygsye başvurdum eğer polisligi kazanırsam polis okuluna kayt yapabilecekmiyim arz ederim polis okuluna kayt tarihi de ygs sonuçları açıklandıktan 1 hafta sonra yani nisan 2013 te

  14. benim şuan 152 kredim var ve alanım yok bu sınavla kredim 175 olur fakat zorunlu 24 dersım var temmuzdakı sınavla kredım 192 olur bu zorunlu derslerımı ek sınavda verebılır mıyım?

    • 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması 03 Mart 2013. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 04 Mart – 15 Mart 2013

  15. benim kredim 56 kaç sınav sonra mezun olabilirim ayrıca 102 kredyi tamamladktan sonra ygs yada lys ye girip kazansak ünwrstye nasl kayıt yapabiliriz lise diplomamız yok çünkü bunu hakkında bilgi werirmsnz?

    • 192 krediye ulaştığınızda mezun olursunuz. Üniversiteyi kazanıp, kayıt tarihine kadar mezun olursanız kaydınızı yaptırabilirsiniz.

  16. hakketten ya ne bu sacmalık ygs sınavına basvuru yapabılırız unv. Kazanırsak kayıt yaptrramayız sınava gırmenın ne anlamı var kı ozaman bunada cvp ıstıyorum???? Adam 102 kredı uzerı yaptı ve sınava gırdı unıv kazandı benım bıldıgımde otomatık dıploma verıyorlar 2 yıllık bıle olsa gıderse verıyorlar dıye bılıyorum cunku batman halk egıtım merkezı bıze boyle bılgı verdı..

  17. selamlar abiler bi sorum olacak benim kredim 180 ygs sınavına girebiliyorum onu biliyorum ama ben assubaylık istiyorum assubaylık sınavına girebiliyor muyum ve kara kuvvetlerine girdiğim de assubaylık bayvuru tarihi olarak 23 şubat diyo benim girecegim sınav bu mu biyardım lütfen

  18. hocam ben eşit ağırlık okuyorum zorunlu dersler bitti 20 kredim kaldı ösym ye kayıt oldum ama hangi derslerden sınava gireceğimi hala öğrenemedim o yüzden dersde çalışamıyorum bana yardımcı olup dersleri yazarmısınız ve aö. e nezaman kayıt yenilemeye başlanacak

    • LYS hangi puan türünden sınava girecekseniz, o derslere ağırlık vereceksiniz. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri, 04 Mart – 15 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

  19. Admin ben bu sene 3. dönem sonunda mezun olacağım sanırım.Üniversiteyi de kazanıcak gibiyim,okul puanını eklersek tabi.1. tercihi yaptığım zaman okuldan gelen puan sınav puanıma eklenemeyecek mi?Teşekkürler..

  20. Acıkliseye bu sene gectim lise 3 ögrencisiyim .Dönemim 5 ve okuldan 106 kredi aldm.Birinci dönem sınavına girdim bu sene.Kredim 124 oldu su an ikinci ve ücüncü dönemede girebiliyorum.Mezun olmak icin 8 dönem sart ben dönemi tamamlayıp kredide eksiğim olursa muaf olup mezun olabilir miyim ? Cevabınızı bekliyorum..

  21. mrb ben a.ö. l öğrencisiyim şuan toplam kredım 73 bıdakı sınavda full geçersem 103 kredım oluyor daha sonra ygs sınavına gırebılırmıyım okuduğum donemde 8 birde kafamı karıstıran konu şu ben mezun olmadan nasıl üniversite okuyaağim sonuçta lise 190 kredi ile bitiyor ??

  22. 108 kredim var, YGS’ye ne zaman başvuru yapabilirim 2014 için. Bide yaşım 18’i geçti, babamın sigortasından nasıl yararlanabilirim, ne yapmam gerek?

  23. lutfen cvblyn kafam cok karııssım suan yetmıs kredım var seneye temmuz hepsınden 25 alsam 192 yapıyor mezun oluyyroum seneye olan ygs gırmek ıstıyorum 2014 gırebılıyormuyum

  24. merhaba sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim ….toplam dönemim 8 ..aöl okudum dönem 6 ..kıredim ise 115 ygs ye yada öss ye girebilirmiyim …bide açıktan ünüversite nasıl okunuyo kısaca söylerseniz sevinirim şimdiden tşklerrr..:

  25. merhaba banada yardımcı olursanız sevinirim ben 2000 2001 ortaokul mezunuyum şimdi açık öğretimden liseye başvurup egitimime devam etmek istiyorum 4 _15 mart kayıt yenileme tarihi olarak görünüyor acaba bende başvurabilir miyim yada benim başvurabileceğim en yakın tarih hakkında bana bir cevap verirseniz sevinirim ben yakın zamanda cevabınızı bekliyorum teşekkürler

  26. hocam yazıyorum ama sorum kayboluyor bidaha sorcam kusara bakmayın.Ben alansız olarak mezun olsam ne gibi bi kötülük olur yani alanlı mezun olmanın ne farkı var bilgi verirseniz sevinirim. 2.Birde kitapları nerden ve ne zaman alabilirim ?

    • Hiç bir kötülük olmaz. Katsayıların kaldırılması ile alanlı ve alansız arasında fark kalmamıştır. Ders seçiminizi yaptıktan sonra kayıt olduğunuz bürodan alabilirsiniz.

  27. ben 12.sınıfta açık liseye geçtim 156 kredim var ama ortak ddersler alan diyo ben o dersleri geçemezsem ama 192yi doldurursam üniversteye gidemiyomuyum birde 3 dönemin dışında ek sınav oluyomuş bunun şartları neler ben 156 krediyle bu sene bitirebilirmiyim üniverte sınana hazrlnyrm eğer kazanrsm nolucak?

  28. slm benim alanım sosyal bilimler kredim 144 Alan 76 ortak derslerim bitti bazılarından muaf oldum seçmeli derslerden seçtim de yalnız bu 3.sınavada girip mezun olmam lazım benim alanım olmayan seçmeli dersler matematik yabancı dil var ben nasıl yapıcagımı bilmiyorm lütfen yardımcı olun ..

  29. hocam hem derken? bide bana kayıt yenileme işleminiz basarıyla tamamlanmıstır yazan bi kağıt verdiler simdi gidip mabuzunu veriyimii acil cvp yarın son gün ?

CEVAP VER